1asig.ro
1asig.ro

Lifestyle

5 min. / 1.540 cuvinte
Centrul de Studii Romano-Japoneze "Angela Hondru" va invita la Zilele Culturii Japoneze

Cea de-a VI-a editie a Zilelor Culturii Japoneze se desfasoara intre 12 si 23 mai a.c, in Bucuresti. Evenimentul, organizat de Centrul de Studii Romano-Japoneze "Angela Hondru" si Universitatea Romano-Americana din Bucuresti, consta intr-o serie de seminarii si festivaluri care vor imbina traditionalul si modernul. Cu acest prilej, va avea loc si Gala Aniversara a Centrului de Studii Romano - Japoneze "Angela Hondru", desfasurata in acest an sub numele de Haru Urara Grand Festa. Evenimentul va avea loc pe data de 15 mai a.c., ora 18:00, in Aula Magna a Universitatii Romano - Americane.

In cadrul Galei CSRJ-AH va sarbatori 11 ani de activitate printr-un spectacol realizat de artisti japonezi si romani, dar si prin premierea celor mai buni cursanti ai Centrului.

Programul Galei va include:
  • Muzica traditionala japoneza interpretata de catre artista Naoko KIKUCHI (koto - instrument traditional cu coarde), castigatoare a nenumarate concursuri si programe de studiu atat in Japonia cat si in Europa.
  • Muzica traditionala japoneza interpretata la tobe japoneze de catre artistul Mugen YAHIRO care are o experienta vasta, de peste zece ani in acest domeniu; acesta va concerta impreuna cu trupa de taiko a CSRJ-AH coordonata de profesorul Dan TEODORESCU. 
  • Moment artistic realizat de catre profesorii Centrului de Studii Romano-Japoneze "Angela Hondru" - Dan TEODORESCU (tobe japoneze), Sandra ISTRATE (saxofon) dar si de catre cursantii: Irina RADUCANU, Patricia TUDOR, Alexandru DUDESCU, Alexandru CERNEA.
  • Reprezentatie in stil kabuki realizata de cursantii Centrului, sub indrumarea profesoarei Chinatsu KAWAMOTO.
  • Expozitie de aranjamente ikebana realizate de maestra Chizuru ASHIHARA.

Pe intreaga durata a Zilelor Culturii Japoneze, competitii de arte martiale si jocuri specifice Tarii Soarelui Rasare vor aduce participantii mai aproape de cultura japoneza. Mai mult, aspecte ale economiei, geopoliticii si comunicarii japoneze vor fi si ele abordate in cadrul unor conferinte cu participare internationala.

In perioada 18 - 24 mai 2016, vor avea loc in Bucuresti si Brasov cursuri si demonstratii de kendo sustinute de doi invitati de seama din Japonia: Masayoshi MIYAZAKI (maestru de kendo - 7 dan) si Michi YOSHIOKA (maestra de kendo - 6 dan).

Mai multe informatii despre Zilele Culturii Japoneze, care are loc cu sprijinul Ambasadei Japoniei la Bucuresti, sunt disponibile pe pagina oficiala de Facebook.

1.199 accesari
PROMO
Sondaj

Locuinta ta este protejata prin asigurare?

- Da, obligatorie si facultativa
- Da, doar obligatorie
- Nu


PROMO