1asig.ro
1asig.ro

Lifestyle

5 min. / 1.540 cuvinte
Cinci site-uri de weekend

Pentru ca vremea se anunta friguroasa si in weekend, le recomandam celor care prefera sa-si petreaca sfarsitul de saptamana in casa, in fata calculatorului, cinci website-uri pentru petrecerea timpului liber.

500px (Five hundred pics)

Dupa cum sugereaza si numele, 500px este dedicat tuturor celor pasionati de fotografie, bazandu-se pe o comunitate de fotografi profesionisti si amatori deopotriva. Astfel, prin intermediul 500px, utilizatorii au acces la colectie spectaculoasa de imagini, fie ca este vorba de cadre naturale sau portrete. De asemenea, site-ul poate deveni o platforma de lansare pentru fotografii amatori, cei interesati avand posibilitatea de a-si face un cont si de a publica propriile creatii, care pot primi note de la membrii comunitatii 500px.

Geo Guessr

Chiar daca stati in casa, nu inseamna ca nu puteti incerca o calatorie vizuala si virtuala in jurul lumii, cu ajutorul Geo Guessr. Site-ul va "trimite" undeva in lume, prin intermediul Google Maps si a perspectivei sistemului Google Street View, provocandu-va apoi sa ghiciti unde sunteti si sa plasati locul pe harta lumii. Identificarea locurilor prezentate se poate dovedi o incercare amuzanta, mai ales ca Street View va permite sa explorati imprejurimile si sa cautati indicii (arhitectura cladirilor, semnele publicitare si numele magazinelor sau chiar vegetatia pot deveni sugestii foarte bune). Cu cat mai aproape de locul corect ati indicat ca va aflati pe harta, cu atat castigati mai multe puncte. La sfarsitul a cinci runde, primiti un scor final.

Goodreads

Goodreads este o recomandare speciala pentru toti pasionatii de lectura sau pur si simplu pentru oricine cauta o alta carte buna. Construit pe structura unei "retele sociale" pentru cititori, Goodreads va permite sa va creati rafturi virtuale cu toate cartile citite pana in prezent si, pe baza lor, primiti alte recomandari. De asemenea, puteti acorda rating-uri romanelor citite, pueti interactiona cu membrii comunitatii si participa la diferite quiz-uri cu teme literare si, nu in ultimul rand, va puteti inscrie pentru tragerile la sorti care ofera carti membrilor comunitatii.

Stumbleupon

Stumbleupon este o resursa foarte buna pentru descoperirea altor site-uri interesante de pe Internet. Va faceti un cont, va selectati interesele si apoi... printr-un simplu click, sunteti directionat pe o pagina web la intamplare, care poate include orice, de la informatii folositoare sau articole surprinzatoare, pana la alte website-uri de divertisment. De asemenea, puteti primi recomandarile saptamanale si pe email.

The Useless Web

Bazat pe o idee similara cu cea din spatele Stumbleupon este si "Site-ul inutil" - The Useless Web. Insa, spre deosebire de caracterul cu potential informativ al precedentului, theuselessweb trimite utilizatorul la un alt site complet inutil, dupa cum ii sugereaza si numele. Garantat, veti ajunge in colturi ale Internetului despre care probabil nu credeati ca exista si probabil veti fi surprinsi de cate site-uri "inutile" exista de fapt. Cum este cel al dreptunghiului albastru, de exemplu.

Make a flake

Si pentru ca e iarna, incheiem cu un site bonus, de sezon, unde gasiti o aplicatie amuzanta: Make a flake. Pe scurt, aici va puteti crea proprii fulgi de zapada virtuali: aveti la dispozitie o hartie impaturita, o foarfeca si imaginatia personala. Dupa ce decupati propriul model, vedeti rezultatul si, daca va incanta, il puteti salva ca imagine. Nu uitati sa vizitati si galeria, cu cei peste 28 de milioane de fulgi de zapada virtuali.

2.649 accesari
PROMO
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO