1asig.ro

Lifestyle

5 min. / 1.540 cuvinte
Google Nexus 10 - pentru cei care isi doresc un inlocuitor al iPad-ului

Piata mondiala a tablet PC-urilor va depasi piata computerelor personale pana in 2015, conform estimarilor firmei de analiza IDC. Motivul? Consumatorii se orienteaza din ce in ce mai mult catre produse cu preturi accesibile, dotate cu Google Android. Astfel, cererea tot mai mare pentru alternativele mai ieftine si mai mici ale iPad va duce, treptat, la declinul desktop-urilor.

In aceste conditii, lupta pentru o cota de piata semnificativa pe piata tablet PC-urilor, condusa pentru multa vreme de Apple, se inaspreste. Iar in mijlocul competitiei directe a intrat de ceva timp si Google, care nu s-a multumit doar sa detina popularul sistem de operare pentru touchscreen-uri: compania americana a batut palma cu alti doi producatori pentru a-si lansa "propriile" tablete, sub brandul Nexus. Daca despre fratele mai mic de 7 inch, realizat impreuna cu ASUS, am vorbit intr-un numar precedent, de aceasta data am adus sub lupa Google Nexus 10, rezultat al parteneriatului cu sud-coreenii de la SAMSUNG.

Mobilitate la 10 inch

Rival direct al "marelui" iPad (si nu al mai modestului Mini), Nexus 10 ridica ceva provocari ideii de mobilitate, prin dimensiunea touchscreen-ului. Drept vorbind, cei 10.1 inch de culori spectaculoase merita fiecare pixel din cei 2560 x 1600 ai rezolutiei maxime. Si, in plus, compenseaza prin forma "zvelta": tablet PC-ul este incredibil de subtire (8,9 mm) si cantareste doar 603 grame (semnificativ mai putin decat iPad 4, care ajunge la peste 650 g). Unghiurile de vizibilitate sunt foarte bune, desi ecranul lucios poate deveni putin deranjant in medii puternic luminate.

Insa pana la dimensiuni, iti sare in ochi principalul element de design care te asigura ca nu-l poti confunda nici macar pe intuneric cu un tablet Apple: colturile rotunjite. Poate ca nu ii ofera o nota eleganta si stilata, dar exprima in schimb ideea "utilitatii" (un gadget solid construit, util si prietenos, care face fata oricaror task-uri). Evident, specificatiile de sub carcasa te asigura ca, intr-adevar, Google Nexus 10 raspunde cam oricaror provocari. Spatele tabletei si o parte din zonele laterale, in jurul celor doua difuzoare, sunt imbracate integral intr-un material cauciucat fin, de culoare neagra, foarte placut la atingere, care previne alunecarea si permite manevrarea usoara.

Multimedia sau business, in echilibru dual core

Tablet PC multimedia pentru jocuri si filme? Gadget mobil pentru business? De fapt, nici nu conteaza ce cauti, Nexus 10 se descurca oricum. Dimensiunile mari ale ecranului - oarecum dezavantajoase daca discuti despre mobilitate - se transforma instant in avantaj daca te gandesti la utilitate: rularea de videoclipuri full HD si a jocurilor, editarea documentelor si a fotografiilor precum si alte taskuri similare, mai dificil de realizat pe display-uri mici, sunt floare la ureche pe un spatiu de 10 inch. Iar Nexus-ul realizat de Samsung e puternic si performant: vine echipat, printre altele, cu 2 GB RAM si procesor dual-core.

Specificatiile tehnice de sub carcasa ii permit, de exemplu, sa ruleze fara probleme jocuri mobile cu cerinte grafice mari. Noi am testat Real Racing 3 care, din punct de vedere grafic, se poate compara cu jocuri pentru PC.

Articolul integral va putea fi citit in numarul de iunie al Revistei PRIMM - Asigurari & Pensii. Recenzia Google Nexus 10 a fost realizata cu sprijinul evoMAG.

1.492 accesari
PROMO
Sondaj

Ce tipuri de asigurari anticipati ca vor creste cel mai mult in 2020?

- RCA
- Casco
- Locuinte
- Viata
- Sanatate
- Raspunderi civile
- Altele (mentionati in comentarii)


PROMO