1asig.ro

Lifestyle

5 min. / 1.540 cuvinte
Viena, Zurich si Auckland sunt orasele cu cea mai mare calitate a vietii, potrivit unei analize realizate de compania MERCER in 2012. Orasele europene continua sa se numere printre primele in ceea ce priveste calitatea vietii, opt dintre primele zece fiind din Austria, Elvetia, Germania si Danemarca. Astfel, in Top 10 au intrat:

1. Viena, Austria
2. Zurich, Elvetia
3. Auckland, Noua Zeelanda
4. Munchen, Germania
5. Vancouver, Canada
6. Dusseldorf, Germania
7. Frankfurt, Germania
8. Geneva, Elvetia
9. Copenhaga, Danemarca
10. Berna, Elvetia
10. Sydney, Australia

In pofida crizei economice, tensiunile politice si rata ridicata a somajului, orasele europene continua sa aiba o calitate a vietii foarte ridicata, datorita unei combinatii intre stabilitate, cresterea standardelor de viata si a infrastructurii avansate.

Separat, MERCER a realizat in acest an si un clasament in functie de infrastructura centrelor urbane. Astfel, orasele cu cea mai buna infrastructura in functie de alimentarea cu energie electrica, disponibilitatea apei, serviciile de telefonie si posta, transportul public, congestionarea traficului si varietatea zborurilor internationale din aeroporturile locale sunt Singapore, urmat de Frankfurt si Munchen. Copenhaga (4) si Dusseldorf (5) ocupa urmatoarele doua pozitii, in timp ce Hong Kong si Londra impart locul sase. Port-au-Prince (221) este ultimul pe lista.Sursa fotografii: Wikipedia

1.114 accesari
PROMO
Sondaj

Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

- Foarte eficiente
- Eficiente, insa mai pot fi imbunatatite
- Insuficiente, este nevoie de mai mult


PROMO