1asig.ro
1asig.ro

Leonardo BADEA, sustinut pentru functia de Viceguvernator BNR

5 min. / 1.540 cuvinte
Parlamentul va vota, miercuri, noua conducere a Bancii Nationale. Leonardo BADEA, actualul Presedinte al ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, este sustinut de PSD pentru functia de Viceguvernator BNR.

PROMO


Totodata, Mugur ISARESCU - care conduce institutia de 30 de ani - va primi un nou mandat de cinci ani.

Noul Consiliu de Administratie al BNR va fi audiat marti si va primi miercuri votul Parlamentului. Partidele si-au desemnat deja candidatii.

Premierul Viorica DANCILA a confirmat ca PSD il va sustine pe Mugur ISARESCU si a precizat care mai sunt posturile care revin formatiunii. In acelasi timp, partidul va avea postul de Prim-viceguvernator, Viceguvernator si un alt post in executiv, respectiv Florin GEORGESCU, Leonard BADEA sunt propunerile PSD.

Leonardo BADEA a fost reales, in noiembrie 2018, Presedinte al Consiliului ASF, dupa ce a preluat aceasta functie in iunie 2017. Anterior, deputatul PSD de Dambovita a ocupat functiile de Presedinte Comisia de Buget - Finante, Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor, in perioada 2016-2017; Presedinte Comisia Reunita de Control a Curtii de Conturi Parlamentul Romaniei, intre 2015-2016, Secretar al Comisiei de buget - finante, activitate bancara si piata de capital din Senatul Romanie (2012 - 2016).

De asemenea, el a fost Prorector, Universitatea "Valahia" din Targoviste, in 2012, dar si Decan la Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea "Valahia", in perioada 2008 - 2012. Cariera si-a inceput-o in 1997 ca Asistent universitar la aceeasi universitate, acesta avansand permanent in functie. BADEA are un doctorat in economie, in domeniul contabilitate, dar si studii in domeniul securitatii la Institutul diplomatic roman, la Colegiul National de Aparare precum si o diploma la Colegiul National de Informatii.

1.017 accesari