1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Legea AOL are nevoie de o campanie de informare in randul populatiei

"E nevoie de o campanie de informare sustinuta la nivelul fiecarui asigurator. Toti incearca sa educe populatia, dar la nivel global trebuie sa existe o alta abordare pentru a avea un efect pe termen relativ scurt. Mai mult, avem nevoie ca macar amendamentele prezente acum in dezbatere in Parlament sa fie adoptate, pentru ca exista neclaritati in textul de lege", a declarat Radu MANOLIU, Director General Adjunct, CREDIT EUROPE Asigurari.

"Toata lumea trebuie sa constientizeze ca oamenii nu se mai pot indrepta catre autoritati si ca despagubirea va reveni in sarcina PAID. Noi, ca asiguratori, ar trebui sa informam foarte corect clientii ca polita PAD ofera o protectie minima si este evident ca suma asigurata obligatoriu este foarte mica", a explicat Adina BACIOIU, Director General Adjunct, ARDAF.

"Legea are foarte multe lacune si exista multe posibilitati de imbunatatire a acesteia. Trebuie sa se ia in calcul si alte metode de popularizare pe langa cele coercitive. Una dintre acestea este si alinierea celorlalte legi la prevederile Legii nr. 260", a punctat Ileana HORVATH, Director General, UNIQA Asigurari.