1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Leader Team Broker a intermediat, ...

Leader Team Broker a intermediat, in 2021, prime in valoare de peste 7,2 mil. euro

Leader Team Broker a intermediat, in 2021, prime in valoare totala de peste 7,2 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de anul anterior. Anul trecut, cele mai vandute asigurari au fost cele auto, cele pentru risc de atac cibernetic si asigurarile pentru bunuri si cladiri.

"Putem spune ca, pentru Leader Team Broker, 2021 a fost cel mai bun an din istorie. Am intermediat prime in valoare totala de peste 7,2 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere cu aproximativ 20% fata de anul anterior. Si, desi a fost un an cu multe dificultati economice, am incercat sa fructificam toate oportunitatile nou aparute in piata, pentru ca cel mai bun lucru pe care l-am invatat in criza din 2008-2009 a fost acela ca, intr-o perioada dificila, cea mai mare greseala pe care poti sa o faci este sa intri in panica. De aceea, am preferat sa nu intram in panica, ci sa infruntam provocarile aparute si sa le transformam in oportunitati", a spus Razvan RUSU, fondatorul Leader Team Broker.

"Daca ar fi sa tragem trei concluzii din anul 2021, acestea ar fi: sa te adaptezi rapid la schimbare si sa inovezi, sa fii perseverent in business si sa-ti proiectezi intotdeauna orice actiune pe termen mediu si lung", a adaugat el.

In 2021, compania s-a extins si in 20 de tari din UE, unde a vandut cu precadere asigurari Cyber si Amazon. Pentru 2022, brokerul isi propune sa lanseze pe piata locala si europeana noi produse pentru asigurarea cladirilor, o polita M&A, dedicata companiilor care sunt in proces de achizitii, precum si noi produse de sanatate si de calatorii.

Alexandra Elena DURBACA, CEO, Leader Team Broker, a explicat ca brokerul a lansat produse specifice pentru diferite industrii, care se confrunta cu cele mai mari riscuri de atac cibernetic la ora actuala: companii din IT, e-commerce, HR, marketing, consultanta etc.

"De asemenea, am observat o preocupare tot mai mare a oamenilor si companiilor sa asigure bunuri si cladiri. De aceea, in acest an, vom lansa un produs nou dedicat proprietarilor de cladiri, atat persoane fizice, cat si juridice, asigurare care ii va proteja de orice eventuale pierderi financiare generate de cumpararea sau inchirierea unui imobil. De asemenea, vom avea in portofoliu si un produs nou dedicat companiilor implicate in procese de achizitii, o asigurare M&A, care sa-i protejeze pe tot parcursul procesului, si ne gandim si la produse noi de sanatate si de calatorii, doua dintre domeniile de mare interes, in ultimii ani, in randul romanilor care vor sa faca asigurari", a adaugat ea.

In materie de investitii, Leader Team Broker se va concentra in continuare pe investitii in zona IT, respectiv optimizarea fluxurilor din companie si a sistemelor IT folosite, precum si dezvoltarea de instrumente IT de vanzare (de exemplu va continua optimizarea chatbotului EVA, creat special pentru asistenta in domeniul asigurarilor medicale). Compania va investi, de asemenea, si in noi instrumente de asigurare de pe piata Lloyd's pentru companiile din Romania si din Europa.

Leader Team Broker se asteapta ca tensiunile armate de la granita de nord-est a Romaniei si sanctiunile economice internationale impuse Rusiei sa afecteze si companiile locale si climatul economic general din Romania."In acest moment, cu tot ce se intampla la granita Romaniei, singura certitudine este ca 2022 este un an al incertitudinii, atitudinea este una rezervata si toata lumea asteapta sa vada cum evolueaza lucrurile de la o zi la alta. Companiile vor fi afectate de aceasta criza politica si financiara si ne asteptam ca impactul asupra bugetului de asigurari sa fie vizibil. Estimez ca vom asista la o diminuare a bugetelor destinate asigurarilor si a produselor de asigurare pe care companiile le achizitioneaza", a mai spus Alexandra Elena DURBACA.