1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Lansarea celei de-a patra etape a ...

Lansarea celei de-a patra etape a evaluarii Small Business Act (SBA) pentru Europa

Vicepresedintele CNPF, Adrian Gheorghita, a participat miercuri, 1 martie 2023, la reuniunea de tip public-privat a grupului de lucru pentru lansarea celui de-al patrulea ciclu al evaluarii Small Business Act (SBA) pentru Europa.

Intrunirea a fost desfasurata de Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare in parteneriat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si proiectul finantat de UE "EU4Business".

Participantii la reuniune au fost informati despre procesul si structura de evaluare a SBA, au discutat deficientele constatate si si impartasit opiniile cu privire la prioritatile viitoare pentru dezvoltarea IMM-urilor in Republica Moldova.

In discursul sau, vicepresedintele CNPF s-a referit la rolul autoritatii de supraveghere nebancara in dezvoltarea solutiilor alternative de finantare a IMM-lor si provocarile privind prin imbunatatirea accesului la piata de capital a acestora.

Evaluarea este structurata pe cinci piloni tematici (guvern receptiv, antreprenoriat si capital uman, acces la finantare, acces la piete, productivitate si inovare) si include o analiza a conditiilor-cadru pentru economie digitala, precum si politici de sprijinire a digitalizarii IMM-urilor.

Evenimentul a reunit factori de decizie si experti din Republica Moldova implicati in proiectarea si implementarea politicilor de promovare a dezvoltarii IMM-urilor, exponenti ai sectorului privat, oficiali ai Uniunii Europene, precum si reprezentanti ai Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare.