1asig.ro
1asig.ro

LIMRA: Asigurarea de viata oferita la locul de munca joaca un rol esential in protejarea familiilor

5 min. / 1.540 cuvinte

Conform studiului "the 2021 Insurance Barometer Study", 57% dintre angajatii din SUA au o asigurare de viata prin intermediul locului de munca, iar un nou studiu realizat de LIMRA sustine ca doua treimi dintre angajatii din Statele Unite ale Americii se bazeaza pe asigurarea de viata oferita la locul de munca (al lor sau al unui membru al familiei), pentru a-si satisface nevoile de asigurare de viata.

PROMO


Pandemia COVID-19 a crescut gradul de constientizare cu privire la importanta asigurarilor de viata si, in acest context, LIMRA noteaza ca aproximativ doua treimi dintre angajati acorda, acum, mai multa atentie beneficiilor pe care le ofera companiile, dar si acoperirilor prin asigurare oferite. Jumatate dintre angajati sunt de parere ca beneficiile oferite prin intermediul asigurarilor de viata sunt, acum, mai importante din cauza pandemiei COVID-19, iar 1 din 5 lucratori cu asigurare de viata oferita la locul de munca subliniaza ca, anul trecut, urmare a pandemiei COVID-19, a achizitionat o acoperire suplimentara.

Cum pot angajatorii si industria sa-i ajute pe lucratori sa inteleaga mai bine beneficiile asigurarilor de viata si, astfel, mai multi lucratori sa se bucure de o asigurare de viata oferita prin intermediul locului de munca? Comunicarea este esentiala, subliniaza LIMRA. Aproape jumatate (48%) dintre lucratori spun ca nu inteleg sau doar "inteleg oarecum" beneficiile unei asigurari de viata oferite la locul de munca. Doar 4 din 10 angajati considera ca angajatorul lor face o treaba buna in ceea ce priveste comunicarea eficienta catre angajati a beneficiilor presupuse de asigurarile de viata.

In timp ce majoritatea lucratorilor se bazeaza pe angajatorii lor pentru a afla despre beneficiile disponibile la locul de munca, 4 din 10 angajati contacteaza furnizorii de beneficii, pentru a intelege mai bine ofertele de beneficii. Cercetarile LIMRA arata ca mai mult de jumatate dintre angajati prefera sa interactioneze cu furnizorii de beneficii despre informatii cu privire la acoperirile de care beneficiaza. Inarmati cu aceste cunostinte, furnizorii ar trebui sa colaboreze cu angajatorii pentru a imbunatati si extinde comunicarea in jurul beneficiilor oferite de asigurarile de viata.

De asemenea, angajatorii pot profita de inscrierea automata, pentru a creste nivelul de participare. In prezent, doar 17% dintre angajatori folosesc inscrierea automata pentru beneficii nemedicale, cum ar fi asigurarea de viata, dar 70% dintre angajatorii care au o asigurare de viata contributiva sau 100% platita de angajati sunt foarte interesati de inscrierea automata a angajatilor la in acest tip de protectie prin asigurare. Majoritatea angajatorilor considera ca inscrierea automata ii poate ajuta pe angajati sa inteleaga importanta beneficiilor, angajatorii asigurandu-se astfel ca angajatii sunt acoperiti prin beneficii importante. Intr-o perioada in care SUA continua sa se confrunte cu cresterea ratelor de infectie, dar si cu cresterea numarului de decese pe fondul pandemiei COVID-19, asigurarea care protejeaza familiile angajatilor este o preocupare esentiala pentru multi angajatori.

Inscrierea automata este, de asemenea, atractiva pentru multi angajati. Mai mult de trei sferturi dintre angajatii care sunt familiarizati cu inscrierea automata considera ca aceasta ar facilita inscrierea pentru beneficiile prin asigurare, iar 65% spun ca inscrierea automata in beneficiile non-medicale de asigurare ii protejeaza pe angajati impotriva neprevazutului. Aproape jumatate dintre angajati sunt de acord ca inscrierea automata pentru beneficii prin asigurare e cea mai buna modalitate de a-si proteja bunastarea financiara. De fapt, aproape 3 din 10 angajati spun ca, daca ar fi inscrisi automat pentru beneficiile prin asigurare de viata, ar alege beneficiile, iar 44% spun ca ar lua in considerare costul, inainte de a lua o decizie.

Asigurarea de viata oferita prin intermediul locului de munca, arata LIMRA, este o modalitate convenabila si eficienta pentru angajatii americani de a obtine acoperirea de care au nevoie pentru a proteja oamenii dragi. Nu in ultimul rand, LIMRA subliniaza ca este o oportunitate pentru industrie si pentru angajatori sa gaseasca modalitati de a implica mai bine angajatii, pentru a se asigura ca au o protectie adecvata prin intermediul asigurarii oferite la locul de munca.

Mai multe detalii, AICI.

 

765 accesari