1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

KCC: Daunele provocate de uraganul Ian estimate la 63 de miliarde de dolari

63 de miliarde de dolari este suma la care vor ajunge pierderile industriei cauzate de uraganul Ian, potrivit Karen Clark & Company.

Intr-un prim comunicat imediat dupa declansarea furtunii, compania a declarat ca se asteapta la un nivel aproape istoric al daunelor de pe piata asigurarilor si reasigurarilor cauzate de uraganul Ian, conform modelelor sale de inalta rezolutie KCC Hurricane Reference Models.

Aceasta suma se compune in mare parte din distrugerile cauzate de vantul puternic si inundati in SUA, cheltuieli pe care industria de asigurari se asteapta sa le plateasca.In acelasi timp KCC a precizat ca 200 de milioane de dolari din estimarea sa se refera la pierderile din Caraibe.

"Uraganul Ian va fi reprezeneta o provocare pentru asiguratori din cauza inundatiilor devastatoare si a naturii unice a pietei din Florida in ceea ce priveste o proportie ridicata de cereri de despagubire in instanta", a avertizat KCC.

"In ultimii ani, expertii KCC au analizat tendintele in ceea ce priveste cererile de despagubire litigioase in Florida si in alte state. In timp ce schimbarile legislative ar trebui sa contribuie la reducerea proportiei de cereri de despagubire litigioase comparativ cu uraganul Irma, numarul mare de proprietati care vor suferi pagube cauzate atat de vant, cat si de apa poate conduce la mai multe litigii.", conform KCC Hurricane Refernce Models.

In ceea ce priveste segmentul economic, KCC a declarat ca se asteapta ca suma a despagubirilor sa depaseasca cu mult 100 de miliarde de dolari, odata ce se iau in considerare daunele neasigurate, infrastructura, costurile de curatare si restaurare.

De asemenea, KCC a subliniat ca, "in dolari, uraganul Ian va fi cea mai mare pierdere provocata de un uragan din istoria Floridei".