1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Jefferies: Pierderile provocate de catastrofe, pana la sfarsitul lunii noiembrie, cu aproximativ 48% peste medie

Pierderile provocate de catastrofele si fenomenele meteorologice severe din primele 11 luni ale anului in curs au fost estimate a fi cu aproximativ 48% mai mari decat media pe termen lung (2008 - 2020), arata Artemis, citand banca de investitii Jefferies. Cu toate acestea, in noiembrie, pierderile inregistrate in urma catastrofelor au fost, de fapt, sub media pietei de re/asigurari, incetinind ritmul de la aproximativ 50% peste medie, inregistrat la sfarsitul lunii octombrie.

SUA au avut o luna deosebit de linistita, prin comparatie, pierderile totale asigurate in cursul lui noiembrie 2021 fiind mai mici in raport cu alte regiuni, noteaza sursa citata. Inundatiile din Canada au reprezentat cel mai mare eveniment de pierdere de pe piata re/asigurarilor, fiind estimat de Jefferies la aproximativ 400 milioane USD. Furtuna europeana Arwen a fost un alt eveniment major al lunii noiembrie, cu pierderi pentru industria de profil estimate la aproximativ 300 milioane USD.

Lasand la o parte dimensiunea evenimentelor individuale de pierdere, echipa Jefferies noteaza ca rata de rulare peste medie a pierderilor provocate de catastrofe si fenomente meteorologice in 2021 pune din nou presiune pe piata asigurarilor si reasigurarilor.

"Pierderile asigurate peste medie pun presiune asupra caracterului adecvat al bugetelor de pierderi din catastrofe naturale ale multor asiguratori. Acest lucru a fost evidentiat si mai mult in timpul rezultatelor recent raportate pentru T3 2021 si, astfel, devine din ce in ce mai probabil ca bugetele sa fie depasite. In consecinta, ne asteptam ca acest lucru sa determine cresteri semnificative ale tarifelor pentru contractele de reasigurare impotriva catastrofelor naturale la urmatoarele reinnoiri ale reasigurarilor, de la 1 ianuarie 2022", explica specialistii Jefferies.

Pierderile provocate de catastrofe sunt cu 34% mai mari decat media pe 10 ani, la sfarsitul lui noiembrie, noteaza Jefferies, dar e posibil ca ritmul sa se accelereze odata ce se vor afla statisticile din decembrie.

"In ceea ce priveste luna decembrie, ne asteptam ca pierderile cauzate de recentele tornade din SUA sa ocupe un loc important in statistici. De asemenea, ne asteptam la pierderi asigurate in urma furtunii Rai, desi acestea vor fi, probabil, mai putin importante decat tornadele din SUA", subliniaza Jefferies.