1asig.ro
1asig.ro

Japonia: Tokio Marine si Nichido Fire Insurance, primele companii care vor comercializa asigurari impotriva riscului de terorism

5 min. / 1.540 cuvinte
Pana in prezent, companiile de asigurari din Japonia si-au canalizat toate eforturile in incercarea de a se pregati pentru dezastre naturale, ignorand complet sa se protejeze impotriva terorismului si a violentelor politice, fenomene rare in Japonia. Insa, in contextul in care Jocurile Olimpice vor avea loc in perioada 24 iulie-9 august 2020, multe companii isi indreapta atentia catre astfel de riscuri, arata Nikkei Asian Review.

PROMO


Jocurile Olimpice presupun, printre altele, o investitie de 12 miliarde de lire sterline, 500.000 de turisti si 11.000 din cei mai buni sportivi ai lumii - un astfel de eveniment trebuie abordat si prin prisma riscurilor anterior mentionate. Astfel, Tokio Marine si Nichido Fire Insurance vor incepe sa comercializeze, incepand de luna viitoare, in premiera pentru Japonia, asigurari impotriva terorismului si a violentelor politice.

In acest sens, Tokio Marine si celelalte companii nipone care vor sa abordeze aceste riscuri vor incheia un parteneriat cu Willis Towers Watson. Potrivit Tokio Marine, prima anuala de asigurare este de 226.000 de dolari, cu o suma asigurata de pana la 91 de milioane de dolari. Urmand exemplul Tokio Marine si Nichido Fire Insurance, mai arata sursa citata, si alte companii nipone vor aborda terorismul si violentele politice.

408 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO