1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Japonia: Pierderi asigurate de pana la 4.5 miliarde de dolari in urma taifunului Jebi

AIR Worldwide, una dintre cele mai importante companii de modelare a riscurilor catastrofale, estimeaza pierderi asigurate cuprinse intre 2.3-4.5 miliarde de dolari pentru industria de asigurari, in urma taifunului Jebi, care a lovit Japonia saptamana trecuta, anunta Insurance Journal, in editia electronica.

Jebi, cel mai puternic taifun cu care s-a confruntat Japonia in ultimii 25 de ani, a provocat moartea a 44 de persoane, ranirea altor peste 300, dar si pagube materiale uriase. Productia si turismul au fost cele mai afectate industrii, un impact major fiind inregistrat si in domeniul transporturilor maritime si terestre.

Insurance Journal mai arata ca estimarile AIR Worldwide cu privire la pierderile asigurate includ, printre altele, pagubele materiale la nivel de property (comercial, rezidential, industrial, agricol/mutual), atat in ceea ce priveste cladirile si bunurile, cat si autovehiculele afectate de taifunul Jebi.

Estimarile nu includ pagubele provocate de: inundatii, alunecari de teren, intreruperea afacerii, cheltuielile de ajustare a pierderilor, costurile materialelor si serviciilor necesare pentru reparatii, pierderile provocate transporturilor maritime si nici pagubele provocate infrastructurii si terenurilor agricole.