1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Italia: Sara Assicurazioni introduce un detector de coliziune AI pentru asigurarea motocicletelor

Sara Assicurazioni - companie specializata in domeniul asigurarilor auto -, a incheiat un parteneriat pentru dezvoltarea unor alerte de securitate rutiera, acestea fiind generate de Inteligenta Artificiala si adresate celor care isi asigura motocicletele.

Compania spera ca noua tehnologie va reduce incidenta accidentelor moto in Italia - acolo unde probabilitatea ca un motociclist sa fie implicat intr-un accident rutier e de 28 de ori mai mare decat in randul celorlalti participanti la trafic -, si, de asemenea, ca va reduce si costurile de despagubire suportate de companie in cazul evenimentelor auto.

Parteneriatul cu start-up-ul israelian Ride Vision le ofera consumatorilor posibilitatea de a instala Advance Rider Assistance System pe motociclete, sistem care sa-i alerteze cu privire la amenintarea unui accident si sa-i ajute sa ia masuri evasive. "Siguranta rutiera a fost intotdeauna principala noastra preocupare, iar acum ne bucuram ca ne putem adresa si zonei moto, unde probabilitatea de accident e mai mare", spune Alberto TOSTIOF - General Manager, Sara Assicurazioni.

Compania italiana a decis sa incheie acest parteneriat cu Ride Vision dupa ce a observat ca motociclistii reprezinta o piata subestimata pentru tehnologia de gestionare a riscurilor, aproape atentia asiguratorilor si a tehnologiilor fiind indreptata spre zona auto. Mai mult, Sara Assicurazioni citeaza si un studiu realizat de Automobile Club D'Italia, pentru a sublinia nevoia de management al riscului, studiul aratand ca, anul trecut, au avut loc 41.414 accidente moto pe drumurile din Italia, din care au rezultat 755 de decese.

"Suntem increzatori ca acest parteneriat dintre Ride Vision si Sara Assicurazioni va aduce inovatie intr-o comunitate adesea trecuta cu vederea si, totodata, ca reprezinta un pas crucial inainte pentru reducerea accidentelor", a punctat si Uri LAVI - CEO & Co-founder, Ride Vision.

Dispozitivul Ride Vision va fi disponibil la inceputul anului viitor si include multiple camera conectate la un sistem de Inteligenta Artificiala. Dispozitivul a fost obtinut prin instruirea unui model de machine learning prin mii de imagini si videoclipuri care indica software-ului (denumit CAT - Collison Aversion Technology) ce constituie si ce nu un risc, informatii pe care sistemul le foloseste acum ca punct de referinta pentru a identifica, in timp util, riscul de coliziune.

Ride Vision sustine ca software-ul recunoaste si analizeaza amenintari relevante fara sa afecteze atentia motociclistului, dispozitivul actionand si ca o camera video ce permite inregistrarea unui accident, filmare necesara in cazul solicitarii unei despagubiri. Sara Assicurazioni si Ride Vision considera ca tehnologia este oportuna in conditiile in care Italia se confrunta cu un trafic tot mai congestionat - provocat si de turisti -, iar din ce in ce mai multi italieni opteaza pentru motociclete si scutere in loc de masini. In prezent, Italia are 6,5 milioane de motociclisti si scuteristi, cel mai mare numar din Europa, fiind urmata de Germania, la o distanta semnificativa - 3,8 milioane.