1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Investitiile in InsurTech au ajuns, in T2 2019, la 1,41 miliarde de dolari

Companiile InsurTech se inscriu, la nivel global, pe un trend ascendent, iar acest lucru este subliniat si de faptul ca, in cel de-al doilea trimestru al anului in curs, investitiile in start-up-uri InsurTech au ajuns la un nivel de 1,41 miliarde de dolari.

Aceasta este a doua cea mai mare suma investita vreodata in InsurTech, dupa cea de 1,86 miliarde de dolari inregistrata in aceeasi perioada a anului 2015.

Per ansamblu, au fost inregistrate, in cel de-al doilea trimestru al anului in curs, 69 de tranzactii. Dintre acestea, 29 in Statele Unite ale Americii (42%), 11 in Marea Britanie (16%), 6 in China (9%) si alte 4 in Franta (9%). De subliniat este, insa, si faptul ca, potrivit Atlas Magazine, cel de-al doilea trimestru din 2019 a adus si o prima investitie InsurTech in Liban.

La nivel global, 4 start-up-uri InsurTech au atras investitii care au depasit pragul de 100 de milioane de dolari:
  • Lemonade: 300 de milioane de dolari
  • Collective Health: 205 milioane de dolari
  • PolicyBazaar: 152 de milioane de dolari
  • Shuidi Huzhu: 145 de milioane de dolari
Printre cele mai importante nume care investesc masiv in InsurTech, se regasesc si companii de asigurari. Astfel, ALLIANZ investeste, potrivit sursei citate, 75 de milioane de dolari in Wealthsimple - o platforma online de management al investitiilor -, in vreme ce China Pacific Insurance investeste 74 de milioane de dolari in More Health - platforma online specializata in managementul sanatatii.