1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Inundatiile din Istanbul i-ar putea costa pe asiguratori 57 milioane dolari

Inundatiile puternice de la Istanbul, provocate de precipitatiile abundente din primele ore ale zilei de 18 iulie a.c., ar putea costa companiile de asigurare circa 200 milioane lire turcesti (circa 57 milioane euro), potrivit Hurriyet Daily News care citeaza specialisti din piata locala.

In urma ploilor puternice, mai multe drumuri, poduri, tunele si statii de metrou au fost inundate, masinile parcate pe strazile orasului fiind acoperite de apa, ducand pana la suspendarea temporara a traficului pe canalul maritim al stramtorii Bosfor. Totodata, mai multe cladiri, atat rezidentiale, cat si de birouri, au fost inundate.

"Turcia este o tara expusa riscului de inundatii puternice. In medie, anual, se produc 24 de astfel de evenimente, costul pentru companiile de asigurare ajungand la 2,5 miliarde dolari pe an. Evenimentul de acest tip cu cel mai mare cost suportat de companiile de asigurare s-a produs in anul 2008 in Istanbul, cand asiguratorii au avut de achitat despagubiri de circa 1 miliard de dolari", scrie Hurriyet Daily News, citand experti din piata locala de asigurari.

In cazul celor mai recente indundatii din Istanbul, primele estimari indica un cuantum de circa 57 milioane doari - daune asigurate. "In cazul acestui eveniment, circa 95% dintre autovehiculele afectate de inundatii sunt asigurate".