1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Inundatii dupa ploile torentiale din judetul Alba

Mai multe strazi, subsoluri de blocuri sau locuinte, dar si curti si gospodarii au fost inundate in mai multe localitati din judetul Alba, in urma ploilor torentiale inregistrate vineri si sambata, pompierii militari intervenind in localitatile Alba Iulia, Blaj, Aiud sau Ocna Mures.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Alba, Alina MARESCU, a declarat, sambata, corespondentului MEDIAFAX, ca pompierii militari au fost solicitati in ultimele 24 de ore sa intervina pentru a scoate apa din subsolurile unor blocuri sau locuinte, din curti, dar si de pe mai multe strazi din Alba Iulia, Blaj, Aiud, Ocna Mures.

Alina MARESCU a spus ca ploile inregistrate in Alba, care au depasit 25 de litri pe metrul patrat, nu au produs pagube materiale insemnate si in nu au existat persoane izolate din cauza inundatiilor.

Inundatiile se numara, alaturi de cutremure si alunecari de teren, printre cele trei riscuri catastrofale la care este expusa cel mai mult Romania. Pentru protectia financiara a locuintelor impotriva celor trei riscuri catastrofale a fost dezvoltat sistemul asigurarilor obligatorii de locuinta, administrat de societatea privata PAID Romania - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale. De asemenea, cei care doresc sa isi protejeze locuinta impotriva unor riscuri suplimentare si contra unei sume mai mari, pot opta, pe langa asigurarea obligatorie PAD, si pentru o polita facultativa.

La finalul lunii mai 2015 erau active la nivel national 1.518.296 de asigurari obligatorii de locuinte, in usoara scadere fata de luna anterioara, cand erau active 1.526.902 polite, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID Romania), societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor.

In judetul Alba erau active, la finele lunii mai, doar 15.506 polite obligatorii de locuinte, gradul de cuprindere in asigurare fiind de doar 10,24%, cu mult sub media nationala de 17,25%.

PROMO