1asig.ro

Inteligenta Artificiala va genera, pana in 2024, o crestere de 1.500% a subscrierilor in asigurari la nivel global

5 min. / 1.540 cuvinte
Inteligenta Artificiala va ajuta companiile de asigurari din intreaga lume sa subscrie, pana in 2024, prime in valoare totala de 20 de miliarde de dolari, o crestere de 1.500% comparativ cu estimarea pentru anul acesta, care se ridica la 1,3 miliarde de dolari.

PROMO


Aceasta e, arata The Actuary, concluzia unui studiu realizat de Juniper Research, care subliniaza ca, printre altele, Inteligenta Artificiala va optimiza subscrierile si va reduce costurile operationale.

Folosirea tot mai frecventa a sistemelor telematice pe segmentele de asigurari auto, de locuinte, de viata si de sanatate va fi esentiala, alaturi de instrumentele de management IoT (Internet of Things). Astfel, se estimeaza ca, la nivel global, sistemele telematice vor sustine cresterea subscrierilor de la 1,2 miliarde de dolari (2019), la 5,4 miliarde de dolari in 2024, iar Inteligenta Artificiala va ajuta la reducerea costurilor cu 2,3 miliarde de dolari, in comparatie cu cele 340 de milioane de dolari economisite in prezent.

"Aceasta tendinta va fi determinata de cresterea sprijinului oferit de producatorii de echipamente auto originale, ca parte a unor strategii complexe. Industria de asigurari auto va inregistra cel mai important nivel de reducere a costurilor operationale, care, pana in 2024, va atinge un nivel de 60% din totalul economisirii la nivel global, tendinta determinata de subscrierile care vor avea la baza fie Inteligenta Artificiala, fie tehnologii InsurTech", arata Juniper Research.

Cresterea numarului de vehicule inregistrate in China si Orientul Indepartat, mai arata sursa citata, va conduce si la folosirea mai frecventa a sistemelor telematice, ceea ce va duce la cresterea veniturilor de la 15% in 2019, la 33% in 2024. Din cate se pare, industria medicala va fi sectorul cel mai afectat de fenomene disruptive, companiile de asigurari fiind sfatuite sa foloseasca Inteligenta Artificiala pentru reducerea costurilor si pentru competitivitatea preturilor.

340 accesari