1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Insurance Europe saluta votul Parlamentului European cu privire la accesul la datele "in-vehicle"

Insurance Europe saluta votul favorabil din data de 20 februarie a.c. (39 voturi pentru, un vot impotriva, o abtinere) al Comitetul pentru Transport al Parlamentului European (TRAN) din cadrul Parlamentului European cu privire la propunerea legislativa care defineste cadrul legal al strategiei la nivelul Uniunii Europene asupra subiectului specificatiilor C-ITS (Cooperative Intelligent Transport Systems).

Click aici pentru a vedea rezultatul votului.

Practic, prin acest vot favorabil se solicita Comisiei Europene reglementarea la accesul la datele furnizate de tehnologia informatica incorporata in autovehicole (engl. in-vehicle data) inainte de finalul anului 2018, prin permiterea furnizarii accesului liber la date, fara nicio interferenta din partea producatorului masinii, cu unica conditie a obtinerii consimtamantului posesorului/soferului masinii.

"Insurance Europe considera ca lipsa unai actiuni concrete la nivelul UE cu privire la accesul la datele "in-vehicle" este unul dintre factorii majori care limiteaza implementarea si dezvoltarea tehnologiilor C-ITS la un nivel avansat. De asemenea, limiteaza dezvoltarea concurentei pe piata serviciilor cu privire la "in-vehicle data" si limiteaza posibilitatea consumatorilor de a beneficia de astfel de servicii. O astfel de reglementare este absolut necesara pentru a asigura consumatorilor puterea de decizie asupra la accesul la datele lor despre vehicule", a comenat Nicolas JEANMART, Head of Personal Insurance, General Insurance & Macroeconomics, Insurance Europe.



CITITI PE ACEEASI TEMA:
Insurance Europe: Accesul egal la datele "in-vehicle" trebuie reglementat cat mai urgent