1asig.ro

Insurance Europe a lansat un infografic dedicat asigurarii impotriva catastrofelor naturale

5 min. / 1.540 cuvinte
Insurance Europe, federatia europeana ce reuneste asociatiile nationale ale asiguratorilor si reasiguratorilor, a lansat recent un infografic prin care prezinta pasii pe care ii pot urma oamenii pentru a limita efectele pierderilor cauzate de catastrofele naturale.

PROMO


In primul rand, oamenii sunt sfatuiti sa fie pregatiti si sa se familiarizeze cu riscurile posibile in zona in care locuiesc.

In al doilea rand, acestia sunt indemnati sa caute polita de asigurare potrivita nevoilor lor si riscurilor la care sunt ecpusi, apoi sa citeasca cu atentie termenii si conditiile acesteia si sa fie siguri ca le inteleg foarte bine.

In cazul in care inregistreaza pagube, acestia trebuie sa isi contacteze imediat asiguratorul si sa ceara sfaturi despre cum sa procedeze mai departe.

Infograficul poate fi accesat aici si a fost realizat de Insurance Europe in cadrul campaniei #insureWisely, care are ca obiective cresterea gradului de alfabetizare financiara si a gradului de constientizare a importantei educatiei financiare la nivel european.

In Romania, pentru protectia financiara a locuintelor impotriva a trei riscuri catastrofale - cutremure, inundatii si alunecari de teren - a fost dezvoltat sistemul asigurarilor obligatorii de locuinta, administrat de societatea privata PAID Romania - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale. De asemenea, cei care doresc sa isi protejeze locuinta impotriva unor riscuri suplimentare si contra unei sume mai mari, pot opta, pe langa asigurarea obligatorie PAD, si pentru o polita facultativa.

Cu toate ca romanii se tem de dezastrele naturale si sunt ingrijorati cu privire la schimbarile climatice, conform unor studii realizate de UNSAR, acestia isi protejeaza intr-o mica masura locuintele. Astfel, pentru o informare mai buna a populatiei a fost lansata campania "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", lansata de APPA - Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor, alaturi de UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare-Reasigurare si PAID Romania - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale.

Cea de-a VII-a editie a campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte" a avut ca obiectiv sa le reaminteasca romanilor ca pot face ceva pentru siguranta locuintei lor, chiar si in fata unor dezastre de proportii.1.224 accesari