1asig.ro
1asig.ro

Insurance Europe: Un asigurator are nevoie sa acceseze cel putin un mod de a identifica utilizatorul din datele telematice

5 min. / 1.540 cuvinte
Insurance Europe, federatia europeana ce reuneste asociatiile nationale ale asiguratorilor si reasiguratorilor, a publicat raspunsul sau la consultarea lansata de EDPB - European Data Protection Board in ceea ce priveste propunerea de proiect vizand procesarea datelor personale legate de autovehiculele interconectate si aplicatii care inregistreaza mobilitatea utilizatorilor.

PROMO


Conform Insurance Europe, prevederile proiectului ar trebui revizuite in asa fel incat sa respecte toate bazele legale impuse de GDPR care permit asiguratorilor sa acceseze si sa proceseze datele obtinute din autovehiculele interconectate (echipate cu sisteme care inregistreaza activitatea utilizatorilor, cum sunt cele telematice, de exemplu). Acest lucru ar trebui sa le permita in continuare sa ofere produse de asigurare bazate pe informatii telematice. Mai mult decat atat, prevederile ar trebui ajustate pentru a reflecta o mai buna intelegere a modului in care functioneaza, in practica, asigurarile telematice.

Nu in ultimul rand, transmite Insurance Europe, prevederile proiectului ar trebui sa indice o abordare mai flexibila a modului in care asiguratorii acceseaza datele brute, pentru a le permite acestora sa ofere produsele telematice inovatoare pe care le solicita clientii. De exemplu, proiectul ar trebui sa mentioneze faptul ca un asigurator are nevoie sa acceseze cel putin un mod de a identifica utilizatorul, pentru a putea sti caruia dintre asigurati i se adreseaza si, astfel, pentru a-i oferi acestuia serviciile adecvate nevoilor sale, inclusiv in ceea ce priveste valoarea primei de asigurare platite de acesta.

Raspunsul complet formulat de Insurance Europe poate fi accesat aici.

639 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO