1asig.ro
1asig.ro
Insurance Europe: O mai mare ...

Insurance Europe: O mai mare disponibilitate a datelor ar putea conduce la imbunatatirea monitorizarii si evaluarii riscurilor

5 min. / 1.540 cuvinte
Insurance Europe - federatia europeana ce reuneste asociatiile nationale ale asiguratorilor si reasiguratorilor - a raspuns consultarii lansate de Comisia Europeana privind propunerea de stabilire a unei strategii europene a datelor.

PROMO


Astfel, o strategie comunca privind datele la nivelul Uniunii Europene ar reprezenta o oportunitate extraordinara pentru adoptarea unui cadru legislativ ce permite inovatiile si ce sprijina, astfel, business-urile bazate pe utilizarea de date, precum si transformarea digitala a societatii, asigurand, in acelasi timp, protectia adecvata a consumatorilor.

Pentru asiguratori, o mai mare disponibilitate a datelor ar putea conduce la imbunatatirea monitorizarii si evaluarii riscurilor, la o mai buna experienta a consumatorilor si la o mai buna detectare a fraudelor diin asigurari. Cu cat sunt mai multe date impartasite pentru binele comun, cu atat mai bune vor fi solutiile digitale si modelele analitice care le utilizeaza. Prin urmare, o strategie a datelor ar trebui sa se concentreze pe intarirea conditiilor de colaborare si de parteneriat in ceea ce priveste distributia si punerea la comun a datelor, arata Insurance Europe.

In acelasi timp, indivizii ar trebui sa aiba posibilitatea de a accesa datele personale intr-un grad mai mare decat este posibil astazi. Este important sa fie stabilit un cadru legislativ care sa reglementeze cum se pot impartasi datele intre companii, dar si cum pot consumatorii sa-si protejeze si anonimizeze datele. O astfel de strategie ar inuraja cercetarea si dezvoltarea, precum si crearea de surse de date anonime, noteaza Insurance Europe.

603 accesari