1asig.ro
1asig.ro

Insurance Europe: Asiguratorii saluta elaborarea de catre EFRAG a standardelor de raportare privind dezvoltarea durabila

5 min. / 1.540 cuvinte

Insurance Europe a raspuns la o consultare a Grupului Consultativ European pentru Raportare Financiara (EFRAG - the European Financial Reporting Advisory Group) cu privire la procedurile necesare la nivel de stabilire a standardelor UE de raportare privind dezvoltarea durabila.

Datele privind sustenabilitatea joaca un rol deosebit de important pentru asiguratori, care, pe langa faptul ca sunt cei care pregatesc datele ESG, reprezinta cel mai mare grup de investitori institutionali. Prin urmare, datele ESG de la societatile in care investesc sunt vitale pentru ca asiguratorii sa poate lua decizii de investitii durabile si sa respecte cerintele UE privind publicarea de informatii.

Astfel, asiguratorii europeni se angajeaza pe deplin sa atinga un nivel ridicat de transparenta pe baza viitoarelor standarde de raportare privind dezvoltarea durabila. Totodata, asiguratorii sprijina cooperarea globala in materie de standardizare a sustenabilitatii intre EFRAG si organismele internationale de standardizare, deoarece acest lucru este esential pentru realizarea convergentei internationale. In plus, asiguratorii sustin faptul ca EFRAG - prin demonstrarea rolului de pionierat al UE in acest domeniu -, se angajeaza sa contribuie la dezvoltarea unui sistem global de raportare privind durabilitatea.

Insurance Europe sprijina aceasta ambitie si recunoaste necesitatea unui progres rapid in dezvoltarea standardelor de durabilitate, dar subliniaza ca acest lucru nu ar trebui sa se faca in detrimentul unui proces corect si al implicarii partilor interesate, care sa asigure standarde de inalta calitate.

Finantarea pentru standardizarea sustenabilitatii ar trebui sa reflecte nivelul de ambitie al UE. Insurance Europe sprijina un mecanism de proces echitabil similar celui care exista in prezent pentru pilonul privind raportarea financiara, in cadrul caruia Insurance Europe contribuie financiar, are un rol de guvernanta - atat la nivelul Adunarii Generale, cat si in cadrul Consiliului EFRAG -, si ofera contributii de specialitate prin intermediul Grupului de Experti Tehnici si al Grupului de Lucru pentru Contabilitatea Asigurarilor.

Insurance Europe are un interes semnificativ in a juca un rol in noul pilon de sustenabilitate si va analiza cu atentie costurile si beneficiile unor potentiale contributii financiare. Cu toate acestea, avand in vedere beneficiile pentru EFRAG si accentul pe un interes public mai larg in ceea ce priveste activitatea EFRAG in domeniul sustenabilitatii, este posibil ca mecanismul de finantare pentru acest pilon sa fie diferit de cel pentru pilonul privind raportarea financiara.

Raspunsul integral al Insurance Europe este disponibil AICI

 

1.174 accesari