1asig.ro
1asig.ro

Inmatricularile noi de autoturisme au crescut cu 68% in T4 2017

5 min. / 1.540 cuvinte
Inmatricularile noi de autoturisme au crescut cu 68,1% in trimestrul patru din 2017, comparativ cu perioada similara a anului 2016, conform datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

PROMO


Potrivit datelor analizate, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 67,4% in trimestrul IV 2017 fata de trimestrul IV 2016.

In aceeasi perioada, inmatricularile noi de vehicule pentru transportul marfurilor au crescut cu 12,2% comparativ cu trimestrul IV din anul anterior.

In trimestrul IV al anului 2017 comparativ cu trimestrul corespunzator din anul 2016, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au inregistrat cresteri la toate categoriile, cea mai semnificativa fiind la categoria autoturisme cu 68,1%.

In ceea ce priveste inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor, au fost inregistrate cresteri la autocamioane si la remorci si semiremorci cu 22,8% respectiv, cu 4,0% si scadere la categoria autotractoare cu 13,5%.

Conform sursei citate, fata de trimestrul III 2017, in trimestrul IV 2017 inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 6,5%, iar inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor cu 5,4%.

Inmatricularile noi de vehicule rutiere se refera la vehiculele rutiere inmatriculate pentru prima data in Romania. Acestea cuprind vehiculele noi, inclusiv cele achiziṭionate in leasing, precum si vehiculele la mana a doua din import.

Datele nu includ reinmatricularile datorate schimbarii proprietarului in urma vanzarii autovehiculului, tramvaiele si troleibuzele, vehiculele militare, remorcile din agricultura si vehiculele de locuit.


4.174 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO