1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Inmatricularile de masini second-hand consemneaza a sasea luna consecutiva de scaderi

In iulie, inmatricularile de masini second-hand au scazut cu 60% fata de luna anterioara a acestui an, consemnand astfel a sasea luna consecutiva de scaderi. Daca la inceputul anului au fost inmatriculate peste 17.000 de unitati, in iulie numarul acestora a ajuns la aproape 6.200, conform datelor DRPCIV.

In acelasi interval, inmatricularile de masini noi au cunoscut cresteri constante, pe fondul modificarii taxei de prima inmatriculare la inceputul anului, ajungand de la 2.240 de unitati in ianuarie, pana la 8.501 unitati luna trecuta.

Cu toate acestea, fata de acelasi interval din anul precedent, inmatricularile de vehicule noi au scazut cu 14%, in timp ce masinile second-hand cu 45%.

Pana la finele anului, specialistii din piata estimeaza o scadere de inca 50% a imatricularilor de masini second-hand, atribuita lipsei de lichiditati din piata, precum si discutiilor privind o noua metoda de calcul a taxei de poluare.

Din punct de vedere al marcilor de vehicule rulate, dupa primele 7 luni, pe primul loc s-a clasat OPEL, urmat de VOLKSWAGEN si FORD.