1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Inflatia si riscurile geopolitice cresc ingrijorarea proprietarilor de afaceri, potrivit Beazley

Un nou raport Beazley scoate in evidenta temerile conducatorilor de companii vizavi de consecintele razboiului si ale inflatiei.

Raportul, intitulat "Spotlight on Geopolitical Risks", arata ca executivii din SUA si Marea Britanie se simt capabili sa gestioneze riscurile geopolitice actuale chiar daca ingrijorarile legate de razboi au crescut in ultimul an. De asemenea, raportul a constatat ca 55% dintre sefii de companii considera ca nu au rezilienta pentru a face fata inflatiei.

Roddy Barnett, seful departamentului de riscuri politice si credite comerciale de la Beazley, a declarat: "Pe un fond dificil, strategiile de afaceri se afla acum intr-un punct de inflexiune. Chiar si acele teritorii indepartate de teatrul de razboi din Europa de Est resimt impactul sanctiunilor globale si al penuriei de marfuri asupra riscurilor din toate domeniile, de la lantul de aprovizionare la riscuri cibernetice, riscuri politice si credite comerciale."

El a adaugat: "Companiile trebuie sa stie ca, in timp ce ne confruntam cu un moment de schimbare geopolitica, care este plin de imprevizibilitate, isi pot proteja activele de peste hotare si capitalul uman atat in tara cat si in strainatate, investind in mod activ intr-o combinatie de gestionare a riscurilor si de acoperire eficienta prin asigurari."

Raportul a mai constatat ca perceptia riscului in Marea Britanie si SUA difera. In SUA, au scris autorii, cea mai mare schimbare in perceptia riscului a fost in jurul incertitudinii economice care a inregistrat o crestere de opt puncte intre 2021 si 2022. Cu toate acestea, in Marea Britanie razboiul si terorismul au dominat cu 7 puncte procentuale mai mult decat anul trecut.

Pe masura ce aceste riscuri au crescut, spune Beazley, rezilienta in ambele tari a scazut desi Marea Britanie a raportat cele mai mari reducer.

Acesta a adaugat: "Numarul firmelor din SUA preocupate de riscul politic a scazut cu aproape 7 puncte procentuale, in comparatie cu o schimbare de doar 1 punct in Marea Britanie, reflectand probabil faptul ca SUA este o piata in sine si, prin urmare, este mai putin vulnerabila la evenimentele mondiale care au impact asupra altor piete globale. Acest lucru este in contrast direct cu Regatul Unit care, dupa Brexit, este inca puternic dependent de comertul exterior."