1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Indonezia investeste 770 de milioane de dolari intr-un program de protectie impotriva catastrofelor naturale

Ministerul Finantelor din Indonezia a incheiat un acord in valoare totala de 770 de milioane de dolari cu cei 56 de re/asiguratori din tara, pentru protejarea bunurilor statului impotriva dezastrelor naturale. In cadrul acestui acord, aproximativ 1.360 de cladiri si bunuri publice vor fi asigurate impotriva dezastrelor naturale si a celor provocate de om (cutremure, inundatii, acte de terorism, dezastre aviatice si revolte civile), asigurarea bunurilor si a cladirilor fiind valabila pana in 2023, informeaza Insurance Asia News.

Acesta este primul contract care acopera bunurile publice impotriva riscului de catastrofa intr-o tara cu grad ridicat de expunere la dezastre naturale. In 2018, mai arata sursa citata, Indonezia s-a confruntat cu pierderi uriase care au fost generate de un tsunami si mai multe cutremure care au provocat moartea a mii de persoane si pierderi imense atat locuintelor, cat si infrastructurii publice. Jakarta Post sustine ca pierderile provocate anul trecut in Lombok, Palu si Sunda Strait au fost de 2,8 miliarde de dolari.

Nu in ultimul rand, Asia Insurance Review mai subliniaza, citand un raport realizat de BNPB (the National Disaster Mitigation Agency, Indonezia), ca, din pacate, costurile financiare si cele umane provocate de catastrofe vor continua sa creasca, pe masura ce dezastrele vor continua sa afecteze Indonezia. Potrivit unei statistici realizate de catre BNPB, Indonezia a inregistrat, doar in primele 6 luni ale anului in curs, cel putin 2.000 de dezastre naturale, o crestere cu 15,4% comparativ cu anul anterior.

Pe de alta parte, Banca Mondiala arata ca, la sfarsitul lunii trecute, a aprobat acordarea unui imprumut in valoare 160 de milioane de dolari pentru proiectul Indonesia Disaster Resilience Initiatives Project (IDRIP) prin care sprijina eforturile Indoneziei de a dezvolta rezilienta impotriva dezastrelor. Banca Mondiala arata ca banii acordati Indoneziei vor fi folositi pentru investitii prioritare menite sa creasca gradul de pregatire a guvernelor centrale si locale in administrarea dezastrelor si consolidarea serviciilor de avertizare.

"Pe langa impactul imediat, dezastrele naturale mai au si consecinte socio-economice, care-i pot impinge pe cei cu venituri reduse dincolo de pragul saraciei. Investitiile in infrastructura si recuperare sociala vor ajuta autoritatile sa previna pierderea de vieti si, de asemenea, sa raspunda nevoilor persoanelor afectate de dezastre", subliniaza, citat de Banca Mondiala, Rolande PRYCE - Acting Country Director for Indonesia & Timor-Leste, World Bank.