1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Incendiu in Centrul Vechi din Bucuresti. Imobilul nu era asigurat

Pompierii au intervenit, duminica dimineata, cu noua autospeciale pentru a stinge un incendiu produs la podul unei cladiri Centrul Vechi al Bucurestiului, care s-a extins si la alt corp al imobilului. Toti oamenii din cladirile invecinate au fost evacuati si nimeni nu a fost ranit, potrivit ISU Bucuresti-Ilfov. Conform primelor informatii, imobilul era neasigurat.

Incendiu a izbucnit la podul unei cladiri de pe strada Smardan, folosit ca spatiu de depozitare.

Pentru stingerea incendiului au invtervenit 9 autospeciale de stingere. Interventia s-a desfasurat atat de la inaltime, cu autoscara, cat si prin interior riscul de extindere a flacarilor fiind limitat.

Autoritatile fac demersurile necesare pentru a stabili cauza incendiului.

Primaria Capitalei a anuntat ca, in urma incendiului, cinci familii (17 persoane) au fost relocate in locuinte, iar Politia Locala a inceput o actiune de reverificare a cluburilor si restaurantelor din zona, pentru a identifica autorizatiile de functionare.

"Primaria Municipiului Bucuresti a inceput procedurile de relocare a 17 persoane, dupa incendiul care a avut loc duminica dimineata pe Strada Smardan, pentru a fi cazati in locuintele de necesitate din Bd. Natiunilor Unite, intrucat locuintele lor au fost afectate de interventiile asupra incendiului. Este vorba despre 5 familii care locuiau in blocul vecin celui afectat de incendiu, si care momentan este deconectat de la utilitati. Blocul este una dintre cladirile unde Primaria Capitalei desfasoara, prin Compania Municipala Consolidari, lucrari de punere in siguranta si consolidare", se mentioneaza in comunicatul primariei.

Personalul Directiei Generale de Asistenta a Municipiului Bucuresti a pus la dispozitia celor 17 persoane ceai si paturi.

Totodata, Politia Locala a inceput duminica o actiune de reverificare a cluburilor si restaurantelor din zona, impreuna cu echipe ale Inspectoratului de Stat in Constructii si ale societatilor Apa Nova, Enel si Distrigaz. "Acestia vor verifica autorizatiile de functionare si de construire, inclusiv modalitatea de realizare a bransamentelor la retelele de utilitati. Precizam ca astel de controale au loc periodic in Capitala, inclusiv in Centrul Istoric. Toate neregulile constatate au fost sanctionate sau, dupa caz, sesizate la Parchet. Reprezentantii Politiei Locale au depus aproape 250 de plangeri la Parchet in ultimii ani, pentru nerespectarea autorizatiei de functionare sau executarea de lucrari fara autorizatie in Centrul Istoric", mai spune PMB.

Reamintim ca pentru protectia financiara in cazul in care locuinta este afectata de un incendiu, exista asigurarea facultativa a locuintei, pe care romanii ar trebui sa o aiba in vedere pe langa incheierea unei polite obligatorii PAD (care acopera doar riscurile catastrofale - inundatii, cutremur, alunecari de teren).

In prima jumatate a acestui an, pe teritoriul Romaniei s-au inregistrat aproape 11.000 de incendii, arata datele Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta - IGSU, transmise la solicitarea 1asig.ro. Dintre acestea, 3.476 s-au manifestat la locuinte.