1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

In ce judete subscrie ALLIANZ-TIRIAC cele mai multe asigurari?

Valoarea subscrierilor ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, nivel agregat (asigurari generale si asigurari de viata & sanatate), a depasit 1,3 miliarde de lei in 2018, in crestere cu 7,3% fata de anul precedent, reiese din raportul anual publicat de companie.

Astfel, conform raportului, ALLIANZ-TIRIAC a inregistrat un total de prime brute subscrise de 1.317.145.838 lei, din care:
  • Asigurari generale: 1.172.261.091 lei
  • Asigurari de viata: 144.884.747 lei
Asigurarile generale reprezinta 89% din volumul total de prime brute subscrise in cursul anului 2018, in timp ce asigurarile de viata reprezinta restul de 11%.

Asigurarile de sanatate au crescut semnificativ fata de 2017 (+41.8%). Este o directie in care societatea isi propune sa continue, cu atat mai mult cu cat asigurarile private de sanatate sustin strategia de crestere sanatoasa a companiei pe termen mediu si lung.

Asigurarile RCA au inregistrat, la nivelul primelor brute subscrise, o usoara creste re (+5.3%). In 2018, comparativ cu 2017, un numar mai mare de clienti au ales sa achizitioneze asigurari RCA de la ALLIANZ-TIRIAC, se mai arata in documentul citat.Liniile de business semnificative pentru asigurarile generale sunt urmatoarele:

- A3 (asigurari de mijloace de transport terestru, altele decat cele feroviare) - CASCO: 32,9% din portofoliu
- A10 (asigurari de raspundere civila a autovehiculelor - raspundere civila auto obligatorie si carte verde) - RCA si CMR: 23,4% din portofoliu
- A8 (asigurari de incendiu si calamitati naturale) + A9 (asigurari de daune la proprietati): 15,5% din portofoliu.

Asigurarile de viata reprezinta 11% din portofoliul total al companiei:

- C1 (asigurari traditionale): 5,7% din portofoliu
- C3 (asigurari cu componenta investitionala): 5,3% din portofoliu.

Societatea vinde polite de asigurare pe intreg teritoriul Romaniei. In functie de volumul primelor brute subscrise in anul 2018 (asigurari generale si asigurari de viata), primele 10 judete sunt: Bucuresti (43%), Ilfov, Cluj, Timis, Sibiu, Brasov, Alba, Prahova, Constanta, Arad.ALLIANZ-TIRIAC Asigurari este subsidiara ALLIANZ New Europe Holding GmbH - entitate afiliata a ALLIANZ SE cu sediul in Germania. Compania ofera la ora actuala o gama completa de produse si servicii de protectie si planificare financiara, pe toate segmentele de asigurari (auto, bunuri, raspundere, viata, sanatate).