1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

In 2020, asiguratorii britanici au platit, in medie, 2,2 mil. GBP in fiecare zi pentru despagubirile pe segmentul de asigurare a animalelor de companie

Valoarea cererilor de despagubire gestionate de asiguratorii britanici de animale de companie a inregistrat un nou record, in 2020, atingand al doilea cel mai mare nivel anual, potrivit unui raport realizat de catre Asociatia Asiguratorilor din Marea Britanie (ABI - the Association of British Insurers). 

Astfel, statisticile ABI evidentiaza sprijinul acordat de asiguratori proprietarilor animalelor de companie din Marea Britanie de la inceputul pandemiei COVID-19, mai ales in ceea ce priveste preocuparile si provocarile legate de accesul la tratamente veterinare.

Cele mai importante concluzii ale raportului ABI:
  • Asiguratorii de animale de companie au procesat daune in valoare totala de 799 milioane GBP - echivalentul a 2,2 milioane GBP in fiecare zi -, in principal pentru a acoperi costurile tratamentelor veterinare. Acesta este al doilea cel mai mare nivel de daune de cand ABI a inceput sa colecteze astfel de date, in 2007, si, totodata, un nivel cu 80% mai mare decat in urma cu 10 ani.
  • Au fost inregistrate 978.000 de notificari de dauna. Acestea au inclus 212.000 de notificari pentru pisici si 734.000 pentru caini, cu o valoare echivalenta de 148 milioane GBP si, respectiv, 598 milioane GBP. Alte notificari de dauna pentru animale de companie au vizat iepuri, hamsteri sau pasari de interior.
  • Mai multi proprietari de pisici au avut asigurare pentru animalele lor de companie, stabilind un nou record - 1,06 milioane. Valoarea totala a creantelor, 148 milioane GBP, a crescut cu 10% fata de anul precedent, atingand, la randul ei, un nivel record.
  • Dauna medie, la nivelul tuturor politelor pentru animalele de companie, a fost de 817 GBP, cu 2% mai mare decat in 2019.
Exemple ABI despre cat poate costa, in Marea Britanie, tratamentul unui animal de companie bolnav sau ranit:
  • 7.000 GBP pentru a trata un bulldog francez cu un picior fracturat
  • 5.000 GBP pentru a reatasa doua "degete" la o pisica, dupa ce acestea au fost zdrobite
  • 3.800 GBP pentru a trata rotula dislocata a unui caine
  • 3.600 GBP pentru o interventie la piciorul unui terrier Jack Russel (prblema la nivelul ligamentului incrucisat)
  • 3.770 pentru o fractura a femurului in cazul unei pisici
Inca de la inceputul pandemiei COVID-19, asiguratorii britanici de animale de companie le-au oferit - si continua sa le ofere -, sprijin suplimentar clientilor lor, printr-o serie de masuri aditionale, pentru a se asigura ca animalele de companie primesc tratamentul necesar cat mai curand posibil. De asemenea, asiguratorii le-au oferit proprietarilor de animale de companie si acces la consultatii online sau telefonice cu medici veterinari.

"In timpul pandemiei, animalele de companie le-au oferit un plus de confort proprietarilor lor. Acestia s-au confruntat, insa, si cu provocari, adesea ingrijorati de posibilitatea de a accesa, pe fondul pandemiei COVID-19, intreaga gama de servicii veterinare. Cu daune in valoare de peste 2 milioane GBP gestionate in fiecare zi, cele mai multe implicand tratamente medicale, asiguratorii pentru animale de companie au facut si continua sa faca tot ce pot pentru a-si ajuta clientii in perioade extrem de stresante si incerte", a declarat Malcolm TARLING - Purtator de cuvant, ABI.