1asig.ro
1asig.ro
ISF a lansat o platforma care ...

ISF a lansat o platforma care listeaza stagiile de practica din domeniul financiar disponibile pentru studenti

5 min. / 1.540 cuvinte

Institutul de Studii Financiare a lansat platforma stagii.isf.ro, din cadrul proiectului "Stagii de practica pentru studenti", care concretizeaza demersul ISF de creare a unui liant intre mediul de afaceri (domeniul financiar) si studentii dornici sa participe la stagii de practica.

ISF a prezentat marti, 5 octombrie, in cadrul dezbaterii online organizata de Ziua Internationala a Educatiei, proiectele din domeniul Educatiei pe care le desfasoara in parteneriat cu diferite universitati, companii sau institutii. 

"In ultimul an, peste 2.500 de elevi si studenti au beneficiat de programele de educatie financiara ale ISF. Este un angajament pe care ni-l onoram in continuare, deruland programele existente si dezvoltand altele noi! Educatia financiara este esentiala pentru cresterea calitatii economiei si a nivelului de trai al populatiei si ne vom concentra resursele pentru a creste nivelul de cultura financiara, dar si de deveni o punte sustenabila intre mediul academic si mediul de afaceri", a declarat, in cadrul evenimentului Marian SIMINICA, Directorul Executiv al ISF.

La eveniment au mai participat Mihaela Onofrei, Prorector al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, Alexandru Ciuncan, Director General UNSAR, Catalin Campeanu, director adjunct ISF, Laura Naghi - Coordonator Departament Educatie Financiara din cadrul ISF, Raluca Ladaru, coordonator Cercetare si Revista de Studii Financiare ISF, Alexandra Bontas, sef Serviciu Monitorizare si Educatie Financiara din cadrul ASF. De asemenea, au participat si reprezentanti ai peste 10 centre universitare din toata tara. 

In cadrul acestui eveniment, ISF a lansat platforma stagii.isf.ro

"Acest proiect este unic in sectorul financiar. Ne-am dorit sa cream o punte intre companiile care activeaza in sectorul financiar si studentii/masteranzii la facultatile de profil. Platforma este in continua expansiune, avand deja stagii oferite de companii din domenii precum asigurari, pensii private, piata de capital si nu numai, inscrise si dornice sa primeasca tinerii la sediul lor. Orice companie dornica sa se alature proiectului o poate face accesand platforma", a explicat Catalin CAMPEANU, Directorul Adjunct al ISF.

Principalele proiecte ale ISF in Educatie

Academia de Asigurari - ofera, pentru 30 de studenti, oportunitatea de a cunoaste in profunzime industria asigurarilor. Proiectul este conceput pentru a fi adresat la nivel national, in centrele universitare membre ale ISF si are drept obiectiv cresterea gradului de educatie financiara in domeniul asigurarilor la un nivel de detaliere semnificativa. Proiectul presupune participarea unui numar de 25-30 studenti, selectionati din universitatile partenere printr-un proces de selectie ce presupune trimiterea unui eseu si sustinerea unui interviu. Programul "Academia de Asigurari" va fi lansat in martie 2022 si include:

  • 8 module de invatare online ( 90 min/120 min) care acopera toate domeniile din asigurari.
  • Sesiuni predate de personal din cadrul companiilor de asigurari membre UNSAR .
  • Lucrul in echipe pentru rezolvarea unor probleme practice / studii de caz.

La finalul sesiunilor de instruire, cele 6 echipe de participanti vor fi provocate sa prezinte propriul proiect, pe baza unui studiu de caz dezvoltat de specialisti din proiect. In baza evaluarii acestor proiecte (prezentari sustinute de fiecare echipa), se va alege o echipa castigatoare. Pentru cresterea atractivitatii programului "Academia de Asigurari", proiectul isi propune oferirea urmatoarelor beneficii:

  1. vouchere de participare gratuita la examenul de pregatire profesionala initiala pentru intermediari in asigurari - tuturor participantilor la program ;
  2. invitatii gratuite la 1 eveniment UNSAR / ISF desfasurate in perioada sau ulterior programului - tuturor participantilor la program;
  3. stagii de practica in cadrul ISF, UNSAR, membri UNSAR - minim 5 locuri;
  4. 5 vouchere de participare gratuita la cursuri ISF adresate intermediarilor in asigurari - echipa castigatoare.

Sustinerea sesiunilor de comunicari stiintifice ale universitatilor partenere - Pornind de la experienta din primavara acestui an, ISF isi reafirma disponibilitatea pentru a sustine excelenta cercetarilor in domeniul financiar. Institutul de Studii Financiare (ISF) si cele trei centre universitare partenere in cadrul programului SmartFIN@ISF au anuntat proiectele castigatoare ale studentilor si masteranzilor care au participat la Sesiunile de comunicari stiintifice aferente anului universitar 2020-2021. Premiile, acordate de ISF, au recompensat gradul de inovatie, rigoarea oferita de fundamentele teoretice solide si valoarea practica pe care lucrarile o au in domeniul pietelor financiare, asigurarilor si pensiilor private sau pentru piata de capital. Alegerea lucrarilor castigatoare a fost dificila, excelenta fiind cuvantul care caracterizeaza cel mai bine modul in care s-au prezentat studentii si masteranzii centrelor universitare partenere: ASE Bucuresti, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si Universitatea din Pitesti.

Seminare SmartFin@ISF si parteneriat cu Laboratorul academic al ASF - In acest an universitar (2021/2022) vor fi reluate seria de seminare de perfectionare vocationala, parte a proiectului SmartFIN@ISF. Prin acest proiect, ISF si-a propus ca, in parteneriat academic cu universitatile din Romania, sa sustina demersurile de educatie financiara prin atragerea studentilor din ani terminali, ciclul licenta sau master. Obiectivul urmarit consta in imbunatatirea abilitatilor si cunostintelor studentilor care vor deveni consumatori de servicii financiare dar si potentiali angajati in pietele financiare (asigurari, banci, pensii private, investitii). - https://www.isf.ro/ro/comunicat-de-presa-18-mai-2021 

Echivalarea programelor universitare - Conform prevederilor specifice in vigoare, ISF dezvolta metodologia prin care Universitatile pot echivala cursuri/ programe din ciclul de master/ licenta cu programe de formare profesionala initiala obligatorii pentru persoanele care doresc sa desfasoare activitati de distributie in asigurari. 

Publicarea Revistei de Studii Financiare, revista indexata BDI, in care au publicat preponderent cadre didactice si doctoranzi din universitatile din Romania.

Conferinta Europeana a Serviciilor Financiare ECFS 2022 - Organizarea celei de a VI-a editii este programata in martie 2022.

Institutul de Studii Financiare, aflat in subordinea Autoritatii de Supraveghere Financiara, este un centru de excelenta in domeniul studierii pietelor de profil si derularii programelor de educatie financiare pentru asigurarea competentelor, aptitudinilor si cunostintelor personalului institutiilor financiare si a personalului ASF si pentru cresterea nivelului de educatie financiara al consumatorilor de servicii si produse financiare non-bancare. Pe termen lung, ISF isi propune alinierea activitatii la cerintele europene, trecerea de la acumularea de cunostinte la acumularea si evaluarea de competente, furnizarea de programe de formare profesionala pentru domeniul financiar nebancar adaptate noilor procese organizationale, determinate de cerintele legislative, de dinamica pietei si a cadrului european, contribuind la maturizarea pietei financiare nebancare din Romania, la crearea capacitatii acesteia de a face fata concurentei induse de globalizare sau efectelor crizelor economice.

 

1.098 accesari