1asig.ro
1asig.ro

ISF, UNSAR, PRBAR si UNSICAR participa la conferinta interactiva XPRIMM pe tema Pregatirii Profesionale

Reprezentantii ISF - Institutul de Studii Financiare, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare Reasigurare si UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania vor participa marti la prima conferinta interactiva XPRIMM pe tema Pregatirii Profesionale. Trimiteti-ne intrebarile dumneavoastra pentru invitati!

Astfel, marti, 24 septembrie 2019, va avea loc o noua conferinta XPRIMM Time for Business, ce va dezbate online, live, noua legislatie privind Pregatirea Profesionala a specialistilor din industria asigurarilor din Romania, in conformitate cu cerintele IDD - Directiva privind distributia in asigurari.

Aceasta se va desfasura in doua parti. In prima parte vor fi abordate subiecte precum rolul si necesitatea pregatirii profesionale, modul in care industria se poate alinia noilor cerinte privind pregatirea profesionala, precum si efectele acestor schimbari, partea a doua fiind dedicata aspectelor concrete operationale.

Dezbaterea va fi transmisa live pe pagina de Facebook a Media XPRIMM, incepand cu ora 10:00, iar publicul larg va putea transmite online intrebarile pentru invitati.

De asemenea, daca doriti sa transmiteti intrebarile sub anonimat sau inainte de eveniment pentru ca invitatii sa raspunda atunci la ele, va rugam sa le transmiteti pe adresa de e-mail media@xprimm.com.

In studio vor fi prezenti reprezentantii ISF - Institutul de Studii Financiare, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare Reasigurare, UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania.

Noua legislatie privind distributia asigurarilor - IDD, care il are in centrul atentiei pe consumator, vine cu o serie de provocari pentru jucatorii pietei, printre care se numara cresterea gradului de profesionalism, fiind impuse noi conditii in ceea ce priveste pregatirea profesionala a intermediarilor de asigurari. Practic, IDD remodeleaza intreaga activitate de distributie.

In ceea ce piveste pregatirea profesionala, se doreste o trecere de la insusirea si examinarea de cunostinte la evaluarea de aptitudini si competente. Toate persoanele implicate in procesul de vanzare au obligatia de conformare pe partea de formare profesionala, IDD aducand o noutate - pe langa certificarea la 3 ani, apare si obligatia de formare profesionala continua anuala de minim 15 ore (echivalentul a 20 de credite de formare profesionala continua).

Pe termen mediu si lung, un proces de pregatire continua a celor implicati in distributia asigurarilor, poate duce la imbunatatirea calitatii serviciilor oferite clientilor, spun specialistii din domeniu.