1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

INTERAMERICAN Bucuresti

Aneta CRASOVEANU
Director Regional

INTERAMERICAN
Bd. Timisoara nr. 17A, bloc 106, parter
Tel.: 021.202.67.21
Fax: 021.202.67.22
Activand de peste 10 ani de zile pe piata asigurarilor din Romania, INTERAMERICAN dispune astazi de o retea de 55 de agentii (dintre care 6 in Bucuresti) aflate in cele mai importante orase ale tarii, prin care acestea ofera clientilor servicii financiare, precum si o gama larga de programe de asigurari de viata si de asigurari generale.

La nivelul primului semestru al anului 2008, valoarea primelor brute subscrise de INTERAMERICAN in Bucuresti s-a cifrat la 8,79 mil. lei (2,39 mil. EUR), marcand, fata de perioada corespondenta a anului precedent cand compania a subscris de 1,92 mil. lei (576 mii EUR), o impresionanta crestere in EUR de 315,59%. Pe clase de asigurari, compania a subscris 2,96 mil. lei (806 mii EUR) pe asigurari de viata si 5,83 mil. lei (1,59 mil. EUR) pe asigurari non-viata.

"Activitatea fortei de vanzari s-a incadrat hotarat pe un drum ascendent. Asteptam cu bucurie rezultatele fiecarei luni, fiind convinsi ca sunt mai bune decat cele anterioare. Echipa pe care o coordonez (Marioara BIRLOGEANU - Director, Agentia 101 Pitesti, MANEA Mihaela - Director, Agentia 200 Bucuresti, STANCU Gabriel - Director, Agentia 201 Bucuresti, Marinela CRAESCU - Director, Agentia 406 Bucuresti si Georgeta HULEA - Director, Agentia 407 Bucuresti) este formata din profesionisti ai INTERAMERICAN. La finele anului, fiecare Director de agentie va privi in urma la performanta frumoasa din toamna, iar in iarna aceasta vor spune zambind... doar atat?" , a precizat Aneta CRASOVEANU, Director Regional, INTERAMERICAN Romania.

Astfel, in perioada analizata, in structura portofoliului companiei asigurarile de viata reprezentau 33,66%, in vreme ce ponderea cea mai semnificativa pe segmentul asigurarilor generale o detineau asigurarile de tip CASCO (28,59%), asigurarile de credite si garantii (20,50%), asigurarile de incendii si calamitati naturale (9,78%), respectiv asigurarile RCA (7,46%).

"Trebuie sa continuam sa adaugam valoare, acesta fiind motivul pentru care compania are incredere in noi. Ne-am asumat 100% responsabilitatea pentru ceea ce trebuie sa insemne regiunea Bucuresti in INTERAMERICAN. Si am convingerea ca asa va fi. Personal, cred ca ar trebui sa invatam sa conjugam bine doua verbe: a fi si a face, dar mai ales, a face", a adaugat Aneta CRASOVEANU.

INTERAMERICAN Romania a incheiat primul semestru al anului cu un volum total de prime brute subscrise de 44,29 mil. lei, in crestere cu 21% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2007. Totodata, compania a obtinut un rezultat financiar brut negativ, de 5 mil. lei, pierderea fiind usor mai redusa decat cea din primul semestru al anului precedent, de 5,23 mil. lei. Cea mai semnificativa crestere din portofoliul INTERAMERICAN a fost realizata de segmentul asigurarilor de sanatate, respectiv de 43%, unde asiguratorul continua sa detina o pozitie de lider cu un volum de subscrieri de 5,17 mil. lei, anunta compania. Primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata au consemnat o crestere cu 12% comparativ cu S1/2007, urcand la un volum total de 18,41 mil. lei. In perioada analizata, asigurarile unit-linked au inregistrat o crestere de aproximativ 16%, depasind 2,48 mil. lei. Totodata, subscrierile INTERAMERICAN aferente segmentului non-life s-au ridicat la peste 25,87 mil. lei, cu 28% peste nivelul din prima jumatate a lui 2007.

INTERAMERICAN Romania s-a infiintat in 1995, in urma extinderii catre Europa de Est a grupului INTERAMERICAN Grecia. Din 2002, INTERAMERICAN beneficiaza de sustinerea financiara si soliditatea grupului financiar european EUREKO. Totodata, potentialul de dezvoltare si stabilitatea grupului au atras in iunie 2002 prima investitie directa a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) in domeniul asigurarilor in Romania. Totodata, in 2005, INTERAMERICAN si-a completat gama de servicii financiare cu cel mai complex sistem de sanatate, MEDISYSTEM, compania punand la dispozitia clientilor sai toate cele trei clase de asigurari: de viata, generale si de sanatate.