1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

INK Consultanta

Sebastian MATISAN
Director General

INK Consultanta
Calea Dorobantilor nr. 61, Sector 1
Tel: 021.212.06.40
Fax: 021.350.00.37
In primul semestru al anului curent, INK Consulanta a realizat un volum de prime brute intermediate de 37,35 mil. lei (10,17 mil. EUR), fapt ce a clasat compania in topul realizat de Revista de Specialitate INSURANCE Profile in pozitia a 7-a. Pe clase de asigurari, in perioada mentionata, portofoliul companiei era dominat de asigurari auto (CASCO si RCA, insumate) - 97,58%, respectiv property, 2,17%.

Unul dintre atuurile care a pus bazele cresterii rapide a companiei a fost orientarea pentru piata de retail si comertul electronic. Astfel, in conditiile in care clientii corporate se regasesc intr-un numar relativ mic, orientarea catre persoane fizice reprezinta principalul motor de crestere al pietei de profil. "Aceasta orientare a determinat compania noastra sa abordeze cu mai multa atentie segmentul de persoane fizice, unde includem si IMM-urile. De asemenea, credem foarte mult in comertul electronic si in confortul pe care il asecta il ofera clientului. Prin site-ul nostru, 10% din numarul zilnic de vizitatori concretizeaza cererile de asigurare incheind polite. Consideram ca este doar primul pas in aceasta directie si demonstreaza ca exista mari posibilitati de dezvoltare ale noului canal de distributie", a declarat Sebastian MATISAN, Director General, INK Consultanta - Broker de Asigurare.

Alaturi de vanzarile on-line, compania intentioneaza sa isi dezvolte reteaua teritoriala, in incercarea de a aduce in atentia clientilor serviciile oferite de societatile de intermediere. "Piata de retail reprezinta unul din principalele noastre obiective pe termen scurt. Astfel, dupa ce am obtinut aprobarea din partea CSA sa deschidem 4 noi puncte de lucru, vom infiinta agentii in Brasov, Timisoara, Cluj si Constanta", a continuat Sebastian MATISAN.

Brokerul de asigurare INK Consultanta si-a inceput activitatea in luna martie a anului 2004, realizand pana la data de 31 decembrie 2004 un capital social de 17.500 lei (4.412 EUR) si reusind inca dupa primele 6 luni de activitate sa se situeze intre primii 10 brokeri de asigurare din Romania. Valoarea capitalului social subscris si varsat, la data de 1 septembrie 2007 a fost de 105.000 lei (31.752 EUR). Totodata, din luna noiembrie a anului 2004, INK Consultanta - Broker de Asigurare activeaza pe piata brokerajului in asigurari ca membru UNSICAR.

INK Broker si-a motivat initial activitatea pornind de la interesul asigurabil clar definit de ROMSTAL Leasing IFN care achizitioneaza autovehicule, echipamente si imobile in Romania, pe fondul inexistentei unor solutii de finantare rapide, viabile si la care accesul sa se faca usor. In luna decembrie 2006 s-a semnat acordul intre ROMSTAL Imex si KBC Lease pentru preluarea INK Consultanta - Broker de Asigurare. In luna martie a urmatorului an KBC Lease, divizia de leasing a grupului financiar belgian KBC, a finalizat procesul de achizitionare a intregului pachet de actiuni al INK Broker iar in luna mai prestigiosul organism de certificare LLOYD'S Register Quality Assurance (LRQA) din Marea Britanie, a acordat societatii INK Consultanta - Broker de Asigurare, certificatul de autorizare ISO 9001, emis sub acreditarea UKAS.