1asig.ro
1asig.ro

IIF2017 - "PROPERTY Insurance - The NatCat Challenge" - Principalele concluzii

5 min. / 1.540 cuvinte
Solutiile optime de reducere a deficitului de protectie prin asigurare impotriva dezastrelor naturale, dar si rolul jucat de inovatiile tehnologice in imbunatatirea proceselor de subscriere si management al daunelor pe segmentul property au fost doar doua dintre temele analizate luni, 26 iunie a.c., la IIF2017 - "PROPERTY Insurance - The NatCat Challenge" desfasurat la Munchen, in Germania.

PROMO


La nivel global, "remarcam o crestere a evenimentelor care produc pagube, incepand din anul 1980, in 2011 atingandu-se recordul in ceea ce priveste dezastrele naturale", a atras atentia Peter HOEPPE, Head of Geo Risks Research/Corporate Climate Centre GEO/CCC1, MUNICH Re. Cu toate acestea, "daunele provocate de inundatii au scazut din 1990, la nivel mondial, ca urmare a investitiilor masive in masurile de preventie a inundatiilor. De exemplu, in Hamburg, desi nivelul apei din 1962 s-a depasit semnificativ de 9 ori pana acum, orasul nu a mai suferit nicio paguba majora. Explicatia: investiiile de 2,2 miliarde euro au ajutat la evitarea unor pagube de peste 20 miliarde euro", a adaugat acesta.

Dincolo de investitiile pentru reducerea efectelor riscurilor catastrofale, asigurarile reprezinta o alta metoda de protectie financiara. Situatia si gradul de penetrare al acestui tip de produs difera insa, de la o tara la alta.

"Pe 1 iunie 2017, Germania a decis sa nu aiba o asigurare obligatorie impotriva catastrofelor. Cu acest prilej, s-a transmis un mesaj foarte clar publicului: locuintele neasigurate nu vor primi despagubiri din partea statului in caz de dezastru decat daca proprietarul poate dovedi ca a vrut sa incheie o asigurare si nu a putut sa o obtina de la asiguratori", a declarat Michael THEILMEIER, Vice-President, GEN Re, vorbind despre situatia din Germania.

Si Italia intampina probleme in ceea ce priveste protectia prin asigurare impotriva riscurilor catastrofale. "In Italia, rata de penetrare a asigurarilor impotriva NatCat este foarte redusa comparativ cu cea internationala. Reducerea acestui deficit de protectie impotriva riscurilor catastrofale are un imens potential pentru industria de asigurari", a mentionat Valentina GHIANI, Property Treaty Underwriter, SWISS Re.

Un acces mai facil al clientilor la produse, prin intermediul solutiilor digitale, ar putea reprezenta o solutie in acest sens.

"Asiguratorii estimeaza ca 40% dintre clienti sunt enervati de lipsa serviciilor online, conform unui studiu realizat de NTT Data", a explicat Dominik LORENZ, Vice President Financial Services - Insurance, NTT DATA Germany. "33% dintre companiile de asigurare folosesc e-mail-ul drept cea mai comuna metoda de comunicare digitala, acesta ramanand, astfel, cel mai simplu canal de comunicare in cazul solicitarilor de natura simpla", a adaugat acesta, subliniind: "Asiguratorii trebuie sa isi schimbe cultura ca urmare a digitalizarii."

Mai multe concluzii din cadrul IIF2017 - "PROPERTY Insurance - The NatCat Challenge" sunt disponibile pe xprimm.com.


1.667 accesari