1asig.ro

IGSU: Peste 500 de incendii in doar 3 zile

5 min. / 1.540 cuvinte
In perioada 24 - 26 ianuarie a.c., pompierii au actionat pentru stingerea a 511 de incendii, anunta IGSU - Inspectoratul General Pentru Situatii de Urgenta, in urma carora 2 persoane au decedat. In mare parte, acestea au avut drept cauza probabila utilizarea mijloacelor de incalzire sau instalatiile electrice cu defectiuni sau improvizatii.

PROMO


Cele doua evenimente soldate cu victime au avut loc pe 26 ianuarie, in judetele Covasna si Dolj. In ambele situatii, pe timpul operatiunilor de interventie, in camerele in care s-au manifestat incendiile au fost gasite decedate doua persoane varstnice, cu varste de 66 ani, respectiv 82 ani.

In timpul sezonului rece se constata o intensificare a incendiilor produse la locuinte, evenimente ce pot ameninta viata si sanatatea populatiei, precum si bunurile acesteia, noteaza reprezentantii IGSU.

Acestia le reamintesc romanilor ca, pentru prevenirea unor astfel de evenimente, trebuie sa constientizeze riscurile utilizarii mijloacelor de incalzire si a instalatiilor electrice cu defectiuni si improvizatii. Verificarea, repararea si curatarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii! Este interzisa folosirea sobelor si a altor mijloace de incalzire defecte, cu improvizatii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum si aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile!

65% dintre romani plaseaza incendiul pe primul loc in topul riscurilor care ii ingrijoreaza cel mai mult in legatura cu locuintele lor, arata studiul "Perceptia romanilor fata de asigurarile de locuinte", realizat in septembrie 2019 de catre IRES, la solicitarea UNSAR. Cu toate acestea, potrivit IGSU, necunoasterea regulilor de prevenire a incendiilor, asociata de multe ori cu neglijenta, conduce in fiecare an la incendierea a peste 6.500 de locuinte.

Riscul de incendiu, pe langa altele, este acoperit de asigurarea facultativa a locuintei, care este insotita de asigurarea obligatorie a locuintei (polita PAD).

262 accesari