1asig.ro

IGSU: Numarul interventiilor la inundatii in primele 6 luni din 2019, in crestere cu aproape 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut

5 min. / 1.540 cuvinte
In primul semestru a acestui an, numarul interventiilor pentru limitarea/ inlaturarea efectelor inundatiilor a crescut cu 46% fata de aceeasi perioada din 2018, arata datele Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta - IGSU, transmise la solicitarea 1asig.ro.

PROMO


In primele 6 luni din 2019, "serviciile profesioniste pentru situatii de urgenta au intervenit, la nivel national, in 3.227 de cazuri pentru limitarea/ inlaturarea efectelor inundatiilor."

In urma acestora, au fost distruse, avariate sau inundate 1.253 locuinte, judetele cele mai afectate de acest tip de risc fiind Galati, Prahova si Mehedinti.

Si in 2018 s-a inregistrat un trend crescator al inundatiilor pe teritoriul tarii noastre, inregistrandu-se, in total, o triplare a numarului interventiilor pentru limitarea/ inlaturarea efectelor inundatiilor, in comparatie cu anul 2017: peste 5.000.

Pe piata din Romania, riscul de inundatii este acoperit prin polita obligatorie de locuinta (PAD), alaturi de riscurile de cutremur si alunecari de teren, in limita a 20.000 euro. Pentru o protectie suplimentara, la intreaga valoare a imobilului, proprietarii pot incheia si o polita facultativa a locuintei, suplimentara celei obligatorii.

Valoarea totala a daunelor platite de PAID Romania - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale, in perioada ianuarie - iulie 2019, a insumat peste 2,9 milioane de lei, in crestere cu circa 115% fata de perioada similara a anului trecut. Din total, cele mai multe despagubiri au fost achitate in urma inundatiilor care au afectat intreaga tara.

Astfel, daunele produse de inundatii au totalizat circa 1,15 milioane de lei, de 4,3 de ori mai multe decat in primele sapte luni din 2018 (+333,4%), cand au fost de 264.290 lei, conform datelor furnizate de PAID pentru 1asig.ro.

444 accesari
Sondaj

Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

- Foarte eficiente
- Eficiente, insa mai pot fi imbunatatite
- Insuficiente, este nevoie de mai mult


PROMO