1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Harta accidentelor auto: Top ...

Harta accidentelor auto: Top regiuni din Romania in functie de rata deceselor

Eurostat a publicat, recent, noi informatii referitoare la accidentele grave inregistrate la nivelul Uniunii Europene, iar Romania continua sa fie o pata rosie pe harta europeana, ceea ce ne arata ca siguranta rutiera ramane o problema pentru tara noastra.

La nivelul UE media deceselor din accidente rutiere a fost, in 2019, conform Eurostat, de 52 de decese la un milion de locuitori. Romania ocupa prima pozitie in clasamentul european privind rata deceselor pe sosele si in anul 2019, cu 96 de morti la un milion de locuitori, la acelasi nivel ca in anul precedent si cu mult peste media UE.

Insa, in 2020, s-a inregistrat o scadere a victimelor, cu o rata de 85 decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori, dar este in continuare cu mult peste media UE care a fost de 42 de decese la un milion de locuitori, arata datele publicate de Comisia Europeana.

Topul regiunilor din Romania in functie de rata deceselor cauzate de accidentele rutiere

Cinci din cele opt regiuni din Romania au inregistrat, in 2019, rate de peste 100 de decese la un milion de locuitori pe an in urma accidentelor auto. La nivel national, harta arata astfel:

  • Sud-Est - 111 decese la un milion de locuitori (acelasi nivel ca in 2018)
  • Sud Muntenia - 110 decese la un milion de locuitori (de la 100 in anul anterior)
  • Nord-Est - 109 decese la un milion de locuitori (de la 99 in anul anterior)
  • Sud-Vest Oltenia - 105 decese la un milion de locuitori (in crestere, de la 102 decese in 2018)
  • Vest - 102 decese la un milion de locuitori (in scadere fata de 2018, cand au fost 114 decese)
  • Centru - 93 decese la un milion de locuitori (de la 95 in 2018)
  • Nord-Vest - 87 decese la un milion de locuitori (de la 96 in anul anterior)
  • Bucuresti si Ilfov - 47 decese la un milion de locuitori (de la 48 in 2018)

La nivelul UE, conform Eurostat, cele mai ridicate rate de incidenta au fost inregistrate in provincia Luxemburg in Belgia (171 de decese rutiere la un milion de locuitori), Regiao Autonoma da Madeira (165) si Alentejo in Portugalia (156). Pe de alta parte, cele mai scazute rate de incidenta au fost inregistrate in Viena in Austria (6), Stockholm in Suedia (9) si Berlin in Germania (11).

Pentru a aborda problema sigurantei rutiere, UE a adoptat Viziunea zero, care vizeaza reducerea numarului de decese pe soselele UE la aproape zero pana in 2050. Strategia a stabilit obiectivul initial de reducere la jumatate a numarului de decese si vatamari grave pana in 2030.

Cresterea sigurantei rutiere trebuie sa fie o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand. Printre acestea se numara si campania "FII TREAZ LA VOLAN!".

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan si Instagram.com/treazlavolan.

 

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Crestere ingrijoratoare a ratei daunei pentru asigurarile auto RCA si CASCO, in S1 2021!