1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

HVB Tiriac - UNICREDIT Romania, 83 mil. LEI profit

HVB Tiriac si UNICREDIT Romania au realizat, cumulat, un profit brut de 83 mil. LEI (24,74 mil. EUR) in primul trimestru al anului curent, mai mult cu 51% comparativ cu perioada similara din 2006, potrivit reprezentantilor celor doua banci, citati de NewsIn.

In 2006, bancile au afisat un profit inainte de impozitare, cumulat, de 55 milioane lei.
Cresterea s-a datorat, in special, dezvoltarii bancilor pe toate segmentele, dar si extinderii teritoriale odata cu deschiderea de noi sucursale bancare. "Strategia pentru 2007 prevede deschiderea a inca zece noi sucursale in judetele in care nu suntem prezenti, dar si in alte zone cu un puternic potential economic, mentioneaza reprezentantii HVB Tiriac.

Activele totale ale celor doua banci, in perioada mentionata, au ajuns la 12,07 mld. LEI (3,6 mld. EUR), in crestere cu 11,2% fata de valoarea inregistrata dupa primele trei luni din 2006.

In ceea ce priveste segmentele pe care mizeaza in viitor, UNICREDIT TIRIAC Bank se va pozitiona ca banca universala, oferind produse si servicii atat persoanelor fizice, cat si celor juridice. "Vom dezvolta toate segmentele de business, atat zona de produse adresate persoanelor fizice si IMM, cat si cea a serviciilor pentru companii mari si cele dedicate segmentului de Private Banking", au subliniat reprezentantii institutiei.