HIDROELECTRICA are un buget de 3,6 milioane lei pentru asigurari D&O - Asigurari - Asigurari...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Asigurari 
 Stiri externe 
 Piete financiare 
 Republica Moldova 1 EUR = 4.7142 RON
1 USD = 4.1491 RON


RFI

Asigurari

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

HIDROELECTRICA are un buget de 3,6 milioane lei pentru asigurari D&O


Compania de stat HIDROELECTRICA organizeaza o licitatie prin care doreste sa achizitioneze "Servicii de asigurare de raspundere civila profesionala a functiei de membru al Consiliului de Supraveghere si al Directoratului, inclusiv Presedinti" (polita de tip D&O - Directors & Officers).

Valoarea estimata a contractului este de 3,6 milioane de lei, pentru o perioada de 48 de luni, conform unui anunt publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Criteriul de atribuire va fi "pretul cel mai scazut". Contractul este finantat din surse proprii ale HIDROELECTRICA.

Astfel, producatorul de energie HIDROELECTRICA doreste semnarea unui contract de asigurare pe 4 ani si in baza contractului incheierea unei polite ,,claims made" incepand cu data de 24 aprilie 2018. Polita de asigurare va fi reinnoita de catre prestator automat in fiecare an la expirarea politei anterioare pe durata celor 4 ani a contractului de asigurare. Polita de asigurare anuala va avea o perioada extinsa de descoperire de 10 ani, dar nu mai putin de perioada maxima de prescriere a faptelor.

Obiectul contractului consta in preluarea raspunderii civile profesionale a asiguratului, in vederea acoperirii prejudiciilor patrimoniale cauzate fata de HIDROELECTRICA, cat si fata de terti, inclusiv cheltuieli de judecata, ca urmare a unor acte sau fapte savarsite cu prilejul exercitarii functiei, se precizeaza in Caietul de sarcini.

Asigurarea se incheie pentru functiile de membru al Consiliului de Supraveghere (7 persoane) si al Directoratului (3 persoane - acest numar poate creste pana la 7 persoane) HIDROELECTRICA, inclusiv Presedinti.

Potrivit Caietului de Sarcini, "actele sau faptele care fac obiectul asigurarii pot fi: erorile de management, faptele culpabile sau nu, actele, erorile, omisiunile sau predictiile gresite in actele de administrare/conducere a societatiii comerciale prin neindeplinirea sau indeplinirea defectuoasa a obligatiilor ce ii revin, potrivit mandatului sau contractului sau".

Pentru persoanele asigurate, limita minima de de raspundere asigurata pe eveniment va fi 50 milioane euro. De asemenea, limita de raspundere agregata (pentru toate evenimentele asigurate) va fi in mod obligatoriu 50 milioane euro.

Persoanele asigurate vor putea varia in functie de mandatele membrilor din SC si membrilor Directoratului pe toata durata perioadei de asigurare. Atat suma asigurata cat si prima de asigurare vor ramane neschimbate chiar si in cazul in care componenta nominala si numerica a CS sau a Directoratului va suferi modificari.

Asigurarea de raspundere civila profesionala se va incheia fara fransiza, sa mai precizeaza in Caietul de sarcini.

Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 8 martie 2018, ora 16:00, data limita de evaluare a ofertelor este 16 aprilie 2018, ora 18:00.

HIDROELECTRICA este administrata in sistem dualist, de catre un Directorat, sub supravegherea unui Consiliu de Supraveghere. Conform Actului constitutiv actualizat in data de 27.02.2017, Consiliul de Supraveghere este format din 7 membri, iar Directoratul are minim 3 si maxim 7 membri. Mandatul membrilor este pe o perioada de 4 ani.

Capitalul social al HIDROELECTRICA este detinut de statul roman prin Ministerul Energiei in proportie de 80,06% si de Fondul Proprietatea - 19,94%


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (HIDROELECTRICA are un buget de 3,6 milioane lei pentru asigurari D&O).
Share |


Autor: Andreea RADU | Publicat pe 02.02.2018 | 1389 vizualizari


TOP Stiri


Comenteaza acest articol
0 comentarii

DISCLAIMER: Dupa trimiterea comentariului, acesta va fi aprobat de un moderator. Vor fi publicate doar comentariile pertinente, la obiect, legate de continutul prezentat in material. Nu vor fi publicate comentariile care includ cuvinte obscene, atacuri la persoane/ institutii, atacuri si jigniri aduse autorului materialului, injurii aduse celorlalti cititori care au postat un comentariu, anunturi publicitare. Ne rezervam dreptul de a edita sau de a elimina complet orice comentariu care nu corespunde acestor principii. Site-ul 1asig.ro si Media XPRIMM nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:


ArhivaPAID

OMNIASIG
Copyright 2019-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM