1asig.ro
1asig.ro

HIDROELECTRICA are un buget de 2,65 mil. lei pentru asigurari de tip D&O pentru conducerea companiei

5 min. / 1.540 cuvinte
Societatea de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale HIDROELECTRICA organizeaza o licitatie pentru a achizitiona "servicii de asigurare de raspundere civila profesionala a functiei de membru al Consiliului de Supraveghere si al Directoratului, inclusiv presedinti" (polita de tip D&O - Directors & Officers), pe o perioada de 24 de luni.

PROMO


Valoarea estimata a contractului este de 2,65 milioane de lei, conform anuntului publicat de SPEEH HIDROELECTRICA pe SICAP.

"Persoanele pentru care se solicita asigurarea sunt: 7 membri ai Consiliului de Supraveghere si 7 ai Directoratului. Atat limita de raspundere, cat si prima de asigurare vor ramane neschimbate chiar si in cazul in care componenta nominala si numerica a Consiliului de Supraveghere sau a Directoratului va suferi modificari", se precizeaza in caietul de sarcini.

Pentru persoanele asigurate, limita de raspundere asigurata pe eveniment, dar si agregata, va fi de 50 milioane de euro.

Conform documentatiei descriptive (caietului de sarcini) achizitia presupune incheierea unui contract pe o perioada de 24 luni in baza caruia se vor emite 2 polite de asigurare de raspundere civila a administratorilor si a directorilor executivi (polite de asigurare) pentru o perioada de 12 luni fiecare, care sa asigure membrii Consiliului de Supraveghere si membrii Directoratului SPEEH HIDROELECTRICA SA (inclusiv presedinti).

Vor fi acoperite prin asigurare prejudiciile, daunele, etc de orice fel produse/survenite in perioada asigurata, in limitele teritoriale si in legatura directa cu activitatea administratorilor si directorilor executivi, autorizata legal si desfasurata de catre Asigurat si reclamate Asiguratului pe durata de 24 luni a contractului si ulterior acestuia, timp de minim 5 ani si maxim 15 ani, de la data expirarii politelor.

Perioada de retroactivitate a politelor va fi de minim 2 ani.

Criteriul de atribuire este "cel mai bun raport calitate - pret".

Asiguratorul are obligatia sa mentina valoarea limitei de raspundere asigurata pe toata perioada de valabilitate a contractului cadru (2 ani) si limita primei de asigurare pentru prima polita de asigurare (anul 1). In ceea ce priveste prima de asigurare pentru anul 2, aceasta poate fi ajustata in functie de rata daunalitatii din anul 1 astfel:

- Daca rata daunalitatii din anul 1 se situeaza sub 65% din prima de asigurare platita, prima de asigurare pentru anul 2 va ramane neschimbata

- Daca rata daunalitatii din anul 1 se situeaza in intervalul 65% - 100% din prima de asigurare platita, atunci prima de asigurare pentru anul 2 se va majora cu 10%

- Daca rata daunalitatii din anul 1 se situeaza in intervalul 101% - 120% din prima de asigurare platita, atunci prima de asigurare pentru anul 2 se va majora cu 25%

- Daca rata daunalitatii din anul 1 se situeaza peste valoarea de 120% din prima de asigurare platita, atunci prima de asigurare pentru anul 2 se va majora cu 35%.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 24 iunie 2019, ora 16:30, iar ofertele vor fi deschise pe 25 iunie 2019, ora 10:00.

Statul roman, prin Ministerul Energiei, detine 80% din actiunile Hidroelectrica, iar Fondul Proprietatea are o participatie de 20%.

In 2006, Romania a devenit prima tara din UE care a impus prin lege obligativitatea incheierii de asigurari de raspundere civila profesionala pentru managerii de companii (D&O). Obligativitatea este valabila atat pentru companiile publice sau private cu actionariat romanesc, cat si pentru subsidiarele inregistrate in Romania ale caror actiuni sunt detinute complet sau partial de companii straine.

Asigurarea D&O acopera prejudiciile produse societatii, cat si daunele cauzate tertilor in urma faptelor comise din neglijenta, eroare, omisiune in exercitarea calitatii de conducere a persoanei/persoanelor asigurate (administrator, membru al directoratului sau al consiliului de supraveghere).

4.462 accesari