1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Guy HUDSON: Falimentul ASTRA Asigurari a provocat un soc printre reasiguratori

Au existat, fara nicio indoiala, unele schimbari pe piata de asigurari din Romania, a declarat pentru 1asig.ro Guy HUDSON, Partner, JLT Re, precizand ca falimentul companiei ASTRA Asigurari a provocat un soc major printre reasiguratori, care au reevaluat relatiile cu societatile de pe piata locala.

"Aspecte precum intarzierea platilor, datorii neperformante si riscul de default sunt in prim-planul preocuparilor reasiguratorilor", a precizat Guy HUDSON. Acesta a adaugat ca alte decizii luate de ASF au lasat sa se inteleaga ca exista o fragilitate in piata, ceea ce a accentuat preocuparile reasiguratorilor activi pe piata romaneasca.

Conform acestuia, reasiguratorii sunt constienti de faptul ca ar putea exista impozite si taxe mai mari pentru a acoperi costul crescut al falimentelor sau potentialelor falimente, iar aceasta situatie trebuie luata in considerare cand sunt incheiate parteneriatele.

De asemenea, reasiguratorii sunt atenti la modificarile legislative si la capacitatea companiilor de a sustine segmentul RCA.

JLT Re sprijina Forumul International Asigurari-Reasigurari - FIAR 2016, in calitate de Partener Strategic, fiind si Partener Principal la Conferinta dedicata Reasigurarilor si Riscurilor Catastrofale va avea loc marti, 17 mai a.c. Programul evenimentului poate fi accesat aici.

PROMO