1asig.ro
1asig.ro

Grupul GENERALI a sprijinit peste 30.000 de oameni din 21 de tari, inclusiv Romania

5 min. / 1.540 cuvinte
The Human Safety Net, initiativa globala a Grupului GENERALI menita sa amplifice potentialul persoanelor aflate in situatii sociale vulnerabile, a publicat primul sau raport de activitate, care arata ca a sprijinit peste 30.000 de persoane din 21 de tari, inclusiv Romania.

PROMO


Raportul reda istoria de doi ani a initiativei, timp in care a sporit impactul social al GENERALI in comunitatile in care Grupul este prezent, in Europa, Asia si America Latina.

In Romania, initiativa The Human Safety Net este implementata alaturi de Fundatia Noi Orizonturi si se axeaza pe familii, sprijinind parenting-ul responsabil si reducand riscul de excluziune sociala in comunitati defavorizate.

Conform GENERALI, la doi ani de la lansare, initiativa The Human Safety Net este activa in 21 de tari din lume si deruleaza trei programe menite sa sustina familiile cu copii mici, nou-nascutii si sa sprijine integrarea sociala prin munca a refugiatilor. Dupa un proces riguros de selectie, The Human Safety Net s-a asociat cu 46 de ONG-uri si organizatii sociale, actionand precum o retea, pentru a amplifica impactul pe care fiecare organizatie l-ar putea avea pe cont propriu.

Pana la finele anului 2019, The Human Safety Net a sprijinit peste 30.000 de persoane, ajungand la aproximativ 20.000 de copii cu varsta de pana la 6 ani si la 10.000 de parinti. De asemenea, a ajutat la pregatirea profesionala a aproape 700 de refugiati care au creat la randul lor peste 100 de start-up-uri.

The Human Safety Net aduce laolalta punctele forte ale organizatiilor non-profit si ale sectorului privat. Initiativa este proiectata pentru a avea un impact social mai puternic, sprijinindu-se pe o metodologie comuna de implementare a programelor si pe un cadru comun pentru cuantificarea rezultatelor. Ca parte a obiectivelor strategice cu privire la sustenabilitate in cadrul Grupului, GENERALI si-a propus sa dezvolte impactul acestei initiative mobilizand abilitati si resurse ale angajatilor, agentilor, retelelor de distributie si ale clientilor companiei.

In 2019, angajatii si agentii GENERALI au dedicat 20.000 de ore de voluntariat pentru actiunile The Human Safety Net.

Pentru a ramane aproape de familiile vulnerabile si de refugiatii antreprenori si pentru a asigura continuitatea programelor in perioada situatiei de urgenta COVID-19, au fost lansate initiative suplimentare extraordinare de peste 1 milion EUR pentru a sprijini necesitatile imediate (precum truse de sanatate, masti, laptopuri sau tablete) si a fost efectuata o investitie in solutii digitale (platforme si aplicatii online). Aceasta din urma va permite partenerilor ONG sa sprijine familiile si refugiatii in timpul crizei si dupa terminarea ei, oferindu-le oportunitati de invatare, mentinand accesul la servicii esentiale si limitand izolarea sociala a celor mai vulnerabili. In acest fel, The Human Safety Net contribuie la diminuarea necesitatilor de ordin digital in sectorul non-profit.

Presedintele Assicurazioni GENERALI, Gabriele Galateri di Genola, si CEO-ul Grupului, Philippe Donnet, au declarat: "The Human Safety Net face parte din angajamentul nostru fata de societate. Abordeaza unele dintre marile provocari sociale ale vremurilor noastre si reprezinta una dintre contributiile cheie ale GENERALI pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabila. Pandemia Covid-19 a evidentiat inegalitatile si a vulnerabilizat sectoare mari ale populatiei. In aceasta perioada, mai mult ca oricand, proiectele The Human Safety Net au devenit importante pentru a amplifica potentialul celor lipsiti de posibilitati si pentru a consolida comunitatile in care Grupul este prezent. Alaturi de activitatile The Human Safety Net, exista si alte initiative lansate de GENERALI pentru a face fata urgentei Covid-19, precum infiintarea, in luna martie, a Fondului International Extraordinar".

Initiativa este sustinuta prin Fondazione GENERALI The Human Safety Net Onlus, infiintata in 2017 pentru a sprijini entitatile Grupului in coordonarea programelor si activitatilor The Human Safety Net la nivelul fiecarei tari. In 2019, contributia totala a Fondazione GENERALI si a entitatilor GENERALI la programele The Human Safety Net a fost de 6,3 milioane EUR.

Raportul de activitate din 2019 este disponibil pe site-ul The Human Safety Net.

GENERALI este unul dintre cei mai mari furnizori globali de asigurari si de management al activelor. Infiintat in 1831, este prezent in 50 de tari si a avut subscrieri totale de peste 69,7 miliarde EUR in 2019.

GENERALI Romania este unul dintre primii 10 asiguratori locali conform volumului total de prime brute subscrise - estimate la peste 700 milioane de lei potrivit calculelor facute de XPRIMM Publications in baza datelor transmise de ASF, cu o cota de piata de 6,44% in 2019.

568 accesari