1asig.ro
1asig.ro
Grupul AEGON vrea sa vanda ...

Grupul AEGON vrea sa vanda operatiunile din Europa de Est, inclusiv din Romania

5 min. / 1.540 cuvinte
Asiguratorul olandez AEGON a scos la vanzare afacerile din Europa de Est, incercand sa faca fata mai bine situatiei actuale in contextul crizei generate de pandemia de COVID-19, au declarat surse pentru Reuters.

PROMO


AEGON lucreaza cu JPMorgan la acest proces si a purtat discutii preliminare cu jucatorii din industrie pentru a vinde subsidiara, care se concentreaza in principal pe Ungaria, dar este activa si in Polonia, Romania si Turcia.

Compania ar putea fi evaluata la aproximativ 650 de milioane de euro si este vanduta ca parte a unui proces de licitatie, noteaza Reuters.

Asiguratorul olandez NN Group si KBC din Belgia studiaza posibilele oferte, in timp ce rivalul german ALLIANZ si-a exprimat interesul.

AEGON se concentreaza in principal pe asigurarile de viata, pensii si gestionarea activelor si se situeaza ca al cincilea cel mai mare furnizor de asigurari de viata din Ungaria.

Grupul AEGON are, la nivel mondial, o traditie de peste 175 de ani si este prezent in peste 20 de tari. In total, cei peste 28.000 de angajati ai companiei ofera servicii financiare pentru aproximativ 30 de milioane de clienti din Europa, Asia si America. 

AEGON a intrat pe piata din Romania in 2007, prin compania de pensii private, si in 2008 prin compania de asigurari de viata. In prezent, AEGON are in Romania peste 1 milion de clienti si 150 de angajati. In 2019, AEGON Romania a inregistrat un volum total al primelor brute subscrise de circa 120 milioane de lei (aproximativ 25 milioane euro), in crestere cu circa 25% fata de 2018, peste valoarea estimata initial.

780 accesari