1asig.ro
1asig.ro
Gothaer si-a majorat capitalul ...

Gothaer si-a majorat capitalul social, iar CertAsig si l-a redus

5 min. / 1.540 cuvinte
Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, saptamana aceasta, o serie de masuri privind cadrul de functionare a pietelor financiare nebancare supravegheate - asigurari, piata de capital si pensii private, printre care majorarea capitalului Gothaer si diminuarea capitalului CertAsig.

PROMO


Astfel, ASF a autorizat "modificarea Actului constitutiv al societatii Gothaer Asigurari Reasigurari ca urmare a majorarii capitalului social cu suma de 1.947.500 lei, de la valoarea de 82.841.730 lei la valoarea de 84.789.230 lei".

Recent ASF a autorizat si numirea lui Reiner TURR in functia de Director General Adjunct / Director Financiar (CFO) si Membru al Conducerii Executive la societatea Gothaer Asigurari Reasigurari, acesta avand o experienta de peste 25 de ani ca expert financiar in industria financiara si de asigurari.

Incepand cu 18 noiembrie 2019, Gothaer Asigurari Reasigurari si-a mutat sediul social intr-o noua locatie - Globalworth Plaza, aflata in centrul de afaceri al Bucurestiului. Noul sediu va oferi echipei Gothaer un mediu de lucru modern, in armonie cu valorile companiei, bazate pe colaborare si orientare spre performanta.

Gothaer este un asigurator in plina dezvoltare, cu peste 200 de angajati si un volum de prime brute subscrise de peste 154 milioane de lei in 2018.

De asemenea, Autoritatea a avizat " modificarea Actului constitutiv al societatii CertAsig - Societate de Asigurare si Reasigurare ca urmare a reducerii capitalului social cu suma de 25.788.761,60 lei, de la valoarea de 43.288.761,60 lei la valoarea de 17.500.000 lei".

Pentru asigurarea stabilitatii pe termen lung a companiei, CertAsig si-a revizuit strategia de dezvoltare pentru perioada urmatoare. Activitatea companiei se va concentra, astfel, asupra asigurarilor de raspunderi, garantii, asigurari tehnice si de bunuri, urmarindu-se cresterea portofoliilor pe aceste segmente atat in Romania, cat si in Bulgaria.

Conform celor mai recete informatii transmise de companie, in primul trimestru al acestui an, primele subscrise de CertAsig au crescut cu 5% comparativ cu perioda similara a anului trecut, ajungand la 15,2 milioane lei. Totodata, cheltuielile s-au redus cu 9% fata de aceeasi perioada a anului 2018.

782 accesari