1asig.ro

GlobalData: Industria globala de asigurari, fuziuni si achizitii de 1,3 miliarde de dolari, in ianuarie 2020

5 min. / 1.540 cuvinte
Ianuarie 2020 a adus, pentru industria globala de asigurari, fuziuni si achizitii (M&A) in valoare totala de 1,3 miliarde de dolari, o scadere de 91,3% in comparatie cu luna precedenta, arata un raport realizat de catre GlobalData. America de Nord a fost, ca volum, regiunea unde s-au inregistrat cele mai multe M&A in asigurari, topul fiind completat de Europa si Asia-Pacific.

PROMO


Pe de alta parte, comparand valoarea tranzactiilor in diferite regiuni la nivel global, Europa detine primul loc, cu 864,41 milioane de dolari. In ceea ce priveste tarile in care s-au inregistrat cele mai multe fuziuni si achizitii, SUA conduce cu 39 de tranzactii, topul fiind completat de Marea Britanie (8) si Canada (6). Nu in ultimul rand, Spania este tara cu cea mai ridicata valoare a tranzactiilor, 863,69 milioane de dolari.

GlobalData mai noteaza ca cele mai importante 5 tranzactii de tipul M&A reprezinta 99,01% din valoarea totala a tranzactiilor de acest tip inregistrate in ianuarie 2020. Totodata, mai arata sursa citata, valoarea combinata a celor mai importante 5 tranzactii M&A a fost de 1,12 miliarde de dolari, in vreme ce valoarea totala pentru ianuarie 2020 a fost de 1,3 miliarde de dolari.

Potrivit GlobalData, cele mai importante 5 tranzactii din ianuarie 2020 au fost:
  • Achizitia Caja de Seguros Reunidos, Compania de Seguros y Reaseguros de catre Helvetia Group, o tranzactie in valoare de 863,69 milioane de dolari;
  • Achizitia National Lloyds de catre Align Financial Holdings, in schimbul sumei de 150 de milioane de dolari;
  • Achizitia The-k Non-life Insurance de catre Hana Financial Group, in schimbul sumei de 86,19 milioane de dolari;
  • Achizitia DHFL General Insurance de catre Sachin Bansal, o investitie de 14,02 milioane de dolari;
  • Achizitia Figo Pet Insurance de catre Independence American Insurance, in schimbul sumei de 5 milioane de dolari.
360 accesari