1asig.ro
1asig.ro

Gheorghe GRAD, RENOMIA SRBA: Pentru a reduce pericolul oboselii la volan "ar trebui sa plecam de la educatie si respect pentru viata proprie si a celor din jur"

5 min. / 1.540 cuvinte
Una dintre principalele probleme ale traficului din Romania este reprezentata de soferii "teribilisti", care sunt "persoane nascute cu un mare apetit pentru incalcarea regulilor in general, dublat de o mare carenta educationala. Solutia de modificare a acestui tip de comportament este educatia rutiera cat mai timpurie si apoi constrangerea pecuniara mai eficienta a agentilor de politie", a explicat Gheorghe GRAD, Country Manager, RENOMIA SRBA.

PROMO


"A doua problema, destul de legata de prima, este lipsa de respect in trafic care atrage dupa sine si comportamente agresive si iresponsabile care pun in pericol, la propriu, viata participatilor la traficul rutier. Si asta tot cu educatie se poate rezolva", a subliniat Gheorghe GRAD.

"Pe locul trei voi pune utilizarea telefonului mobil la volan. Fenomenul poate fi studiat simplu in timp ce stai la semafor - privesti masinile din jurul tau si observi ori soferi cu mana pe telefon ori soferi care pare ca vorbesc singuri! Unii dintre ei continua navigarea/lectura/etc si dupa ce semaforul s-a facut verde. In acest caz, cresterea competentelor politiei locale care sa poata "responsabiliza pecuniar" ar duce cel putin la o reducere a fenomenului", a completat oficialul RENOMIA SRBA. "La final, nu trebuie sa omitem nici o clipa faptul ca statele din vestul Europei spre care tot privim si pe care ne place sa le dam exemplu de civilizatie, au evoluat si datorita sanctionarii cu amenzi foarte mari. Cel mai elocvent exemplu il avem de la concetatenii nostri care lucreaza in acele tari si care ne explica cand vin in vacanta in Romania cum acolo (in tarile in care muncesc), nu ar incalca nici o regula de circulatie pentru ca amenzile sunt mari si nu te iarta nimeni! Una dintre masurile simplu de implementat este, spre exemplu, dotarea masinilor cu Bluetooth standard pe toate sistemele audio - producatorii inca nu ofera aceasta facilitate la pachetul de baza".

Intrebat care ar putea fi cele mai eficiente masuri pentru reducerea riscului oboselii la volan, Gheorghe GRAD a precizat ca "ar trebui sa plecam de la educatie si respect pentru viata proprie si a celor din jur, care deseori sunt victime colaterale ale accidentelor de circulatie."

"Din pacate aceste elemente nu sunt destul de bine insusite in societatea noastra si atunci, probabil ca un avertizor sonor la conducerea fara oprire mai mare de 3 ore spre exemplu (similar celui pentru centura) si care sa inceteze doar dupa 30 de minute de stationare. Chiar daca un astfel de sistem nu rezolva problema celor care se urca deja obositi la volan, acesta ar fi totusi foarte util", a adaugat acesta.

RENOMA SRBA este unul dintre sustinatorii traditionali ai campaniei nationale de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!, compania implicandu-se activ in actiuni care vizeaza educatia rutiera.

"Suntem partenerii `Treaz la volan' pentru al 3-lea an consecutiv, deci credem in implicarea civica. Parteneriatul cu Academia Titi Aur este in desfasurare pentru ca in continuare promovam impreuna conducerea defensiva. Suntem o companie in care familia si valorile educatiei in familie CONTEAZA. Sponsorizam unul din viitorii campioni ai Romaniei la raliu si promovam idea ca `VITEZA TREBUIE SA RAMANA UN SPORT, IAR SPORTUL SE FACE IN LOCURI SPECIAL AMENAJATE.'", a subliniat Gheorghe GRAD.

FII TREAZ LA VOLAN!

Demersul "FII TREAZ LA VOLAN!" este initiat de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul Politiei Romane, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania si al BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

De asemenea, editia din 2019 este realizata cu sprijinul EUROINS Romania, GROUPAMA Asigurari, DESTINE Broker, OMNIASIG VIG, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, GRAWE Romania, ASIROM VIG, CITY Insurance, UNIQA Asigurari, RENOMIA SRBA Insurance Broker, AVUS, DAW Management, INTER Broker, ASITO Kapital, GARANTA Asigurari, MARSH Romania, SAFETY Broker, AON Romania, GLOBASIG Broker, ASIGEST Broker, MAXYGO Broker, MIB - MILLENIUM Insurance Broker, INTARO, RECREX, EUROTAX, ASISOFT, DAS - Dellen Ausbeulservice GmbH, Daune Expert si GrECo Romania.

Proiectul se desfasoara cu sprijinul Partenerilor UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania, PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, OTTO Broker, motoADN, Ford Mustang Romania, TATUC Serv Consulting si 5togo. Partenerul Stiintific al campaniei este Clinica SOMNOLOG.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROTI.ro, AutoStiri.ro, AutoNapoca.ro, Cars.ro, AutoExpert si Flote Auto.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro si Facebook.com/treazlavolan.
598 accesari