1asig.ro
1asig.ro

Germania: Asiguratorii au achitat deja 1,5 miliarde EUR in urma inundatiilor catastrofale din iunie

5 min. / 1.540 cuvinte

La aproximativ doua luni de la dezastrul provocat de inundatiile din Ahr, Erft si alte regiuni din Germania, industria asigurarilor a achitat deja aproximativ 1,5 miliarde EUR, arata xprimm.com, citand un raport realizat de catre GDV.

"Am platit deja mai mult de o cincime din valoarea pagubelor suferite de clientii nostri, aproximativ 1,5 miliarde de euro. Din aceasta suma, 1 miliard de euro le-a revenit gospodariilor private pentru daunele provocate cladirilor rezidentiale, obiectelor de uz casnic si autovehiculelor, iar mai putin de o jumatate de milliard de euro a revenit comerciantilor", explica Jorg ASMUSSEN - General Manager, GDV.

Potrivit site-ului GDV, clientii din Renania de Nord-Vestfalia (NRW) au primit peste 0,9 miliarde de euro, in Renania-Palatinat au fost platite aproximativ 500 de milioane de euro, in timp ce, in alte landuri federale, asiguratorii au achitat sume mai mici. Datele se bazeaza pe statisticile GDV privind stadiul de solutionare a cererilor de despagubire si sunt legate de furtuna Bernd, care, in perioada 13 - 18 iulie, a afectat mare parte din Germania, fiind cel mai devastator dezastru natural inregistrat, pana in prezent, in Germania. In momentul de fata, GDV isi asuma 250.000 de daune asigurate si cheltuieli de aproximativ 7 miliarde EUR.

"In toata Germania, peste 16.000 de angajati ai asiguratorilor si brokerilor de asigurari au fost la datorie pentru a ajuta oamenii din zonele inundate", spune Jorg ASMUSSEN, subliniind si importanta ajutorului oferit de aproximativ 2.500 de lucratori externi. "In astfel de dezastre, munca noastra depaseste cu mult simpla evaluare si reglementare a pagubelor. Asiguratorii sunt, adesea, primul punct de contact pentru oamenii care, de cele mai multe ori, sunt traumatizati. Pe langa despagubirea clientilor pentru pierderile provocate de furtuna, asiguratorii si-au asumat si sarcina de a-i ajuta pe asigurati sa organizeze si sa gestioneze lucrarile de igienizare si renovare", a mai punctat reprezentantul GDV. 

 

563 accesari