1asig.ro
1asig.ro

GROUPAMA: Sute de fermieri afectati de conditiile meteorologice nefavorabile

5 min. / 1.540 cuvinte
Conditiile meteorologice nefavorabile, din prima parte a acestui an, au generat avizari pentru aproximativ 350 de fermieri, pentru daune produse de grindina, furtuni sau ploi torentiale, a declarat, pentru 1asig.ro, Calin MATEI, Director General Adjunct, GROUPAMA Asigurari.

PROMO


Insa, numarul dosarelor de dauna se vor inmulti in perioada urmatoare in conditiile in care fenomenelor meteo nefavorabile, care s-au manifestat saptamana aceasta, au afectat aproape toata tara.

GROUPAMA Asigurari ofera doua tipuri de produse pentru asigurarea culturilor agricole. Primul acopera orice risc climatic, inclusiv seceta, iar pentru acest tip de acoperire, deocamdata, pot fi asigurate doar culturile de porumb si floarea soarelui. "Desi seceta este un fenomen previzibil in aceasta perioada, nu avem pana acum niciun dosar deschis pentru o astfel de situatie, insa nu excludem aparitia avizarilor pentru seceta in perioada urmatoare", a precizat Calin MATEI.

Cel de-al doilea produs acopera exclusiv riscurile de grindina, efecte directe ale ploilor torentiale, furtuni, incendii sipoate fi asigurat orice tip de cultura agricola.

"Pana la aceasta data au fost inregistrare daune pentru toate tipurile de culturi asigurate, ponderea cea mai mare avand-o culturile de toamna - grau, orz, rapita", a declarat Directorul General Adjunct al GROUPAMA Asigurari.

"Daca discutam despre daunele produse de grindina, ploaie torentiala sau furtuna, avizarile au fost primite din toate judetele, cele mai multe avizari venind din judetele Teleorman,Olt, Dolj si Constanta", a adaugat Calin MATEI.

Intrebat de evolutia subscrierilor politelor care includ si riscul de seceta, Calin MATEI a raspuns: "Trendul vanzarilor politelor agricole care includ si riscul de seceta este unul ascendent, aproape dublu fata de anul agricol anterior. Totusi, numarul acestora este mic in comparatie cu numarul fermierilor care sunt dispusi sa incheie o polita de asigurare standard, care include doar riscurile de grindina, ploaie torentiala, furtuna si incendiu. Aceasta situatie ar putea fi schimbata, si in general, accesul unui numar mai mare de fermieri la asigurari agricole, cu efecte pozitive pentru acestia si pentru economie, daca ar exista o schema de subventionare de catre stat a primelor de asigurare ( solutie adoptata de o serie de tari din UE)".

In conditiile in care fermierii au declarat ca seceta este un risc cu impact considerabil asupra afacerilor lor, GROUPAMA Asigurari ofera, din ianuarie 2017, un produs ce acopera toate riscurile climatice pentru culturile de floarea soarelui si de porumb. Grindina, furtuna sau uraganul, ploaia torentiala, baltirea, excesul de umiditate, inundatiile, seceta, arsita si incendiul din cauze naturale se numara printre riscurile de care se pot proteja fermierii recurgand la noul produs de asigurare.

GROUPAMA Asigurari este unul dintre cei mai importanti jucatori din piata locala, cu peste 1,1 milioane de clienti individuali si peste 80.000 de companii. Valoarea totala a primelor brute subscrise de GROUPAMA Asigurari in 2017 a fost de 924 milioane de lei, fiind la un nivel asemanator cu anul precedent. In acelasi timp, profitul IFRS s-a majorat pana la 46 milioane lei, peste tinta propusa de companie si peste nivelul din 2016, de 29,9 milioane de lei.

Pentru 2018 compania estimeaza o crestere de 10% a primelor brute subscrise (pe toate liniile, inclusiv RCA) si un profit de 33 milioane lei.

1.795 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO