1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

GROUPAMA: Profit operational in scadere cu 49,6%

Grupul francez GROUPAMA a avut afaceri de 8,36 mld. EUR (rezultat consolidat), in primele sase luni ale acestui an, in crestere cu 8,4% fata de perioada similara a anului precedent. Profitul operational s-a cifrat la 115 mil. EUR, in scadere cu 49,6% comparativ cu aceeasi perioada a lui 2008, in timp ce capitalurile proprii s-au majorat cu 8%, pana la 3,4 mld. EUR.

Pe segmentul asigurarilor de viata si sanatate, grupul a inregistrat o crestere de 12,4%, in timp ce asigurarile P/C au crescut cu 6%.

Subsidiarele internationale ale grupului au generat venituri din prime in valoare de 2,2 mld. EUR, cu 12,8% mai mult decat in S1/2008.

In aceasta perioada, pe plan international, atentia GROUPAMA este concentrata pe integrarea companiilor nou achizitionate. In Ungaria a avut loc fuziunea companiilor GROUPAMA Biztosito si OTP Garancia in GROUPAMA Garancia Biztosito, care este a patra companie pe piata non-viata si a cincea pe segmentul viata. In Italia, GROUPAMA a primit autorizatia pentru fuziunea companiilor GROUPAMA Assicurazioni, GROUPAMA Vita si NUOVA Tirrena, care va avea loc pe 1 noiembrie.

In Romania, CSA a aprobat deja fuziunea companiilor ASIBAN si BT Asigurari in GROUPAMA Asigurari, companie care va incepe sa opereze pe piata locala de profil de la sfarsitul lunii septembrie.